Det är något särskilt med alléer. Det har jag tyckt länge. Under en period av mitt liv hade jag som livsmål att när jag blev stor skulle jag bo med allé. Hur själva bostaden skulle se ut hade jag inte någon tydlig idé om, förutom att där skulle finnas ett bibliotek. Jag minns inte när detta var men jag var ganska ung då. Senare blev jag mer inne på att en bra bostad är en som är max femton minuter cykelväg från jobbet. Numera har jag insett att jobba hemifrån är mycket mer effektivt, men att jag helst vill kunna promenera till ett bageri på morgonen. Detta önskemål är svårt att kombinera med magnifika alléer.

För närvarande bor jag mest i kappsäck så nu är det varken det ena eller det andra. Allén på bild har jag fångat vid Tullgarns slott under en av mina researchresor. Manuset har fortfarande arbetsnamnet Smultronställen mellan Göteborg och Stockholm även om jag lagt en del krut på sistone på att fundera över om jag ska byta namn på boken. Oavsett vad den ska heta är det väsentligt att den blir klar. Därför ska jag raskt återvända till manuset och lämna alléämnet.

Kristina Svensson
Månadens bild: Lindallé vid Tullgarns slott

Kristina Svensson

Vetenskapskommunikatör, föreläsare och författare som skriver om strövtåg och smultronställen i Sverige och Frankrike. Blir på bra humör av gott kaffe, kameran och färgglada nagellack. Gillar du något, dela det vidare eller skriv en rad. Glöm inte att prenumerera på info om nya böcker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.