Tullgarn, Södermanland

Det är något särskilt med alléer. Det har jag tyckt länge. Under en period av mitt liv hade jag som livsmål att när jag blev stor skulle jag bo med allé. Hur själva bostaden skulle se ut hade jag inte någon tydlig idé om, förutom att där skulle finnas ett bibliotek. Jag minns inte när detta var men jag var ganska ung då. Senare blev jag mer inne på att en bra bostad är en som är max femton minuter cykelväg från jobbet. Numera har jag insett att jobba hemifrån är mycket mer effektivt, men att jag helst vill kunna promenera till ett bageri på morgonen. Detta önskemål är svårt att kombinera med magnifika alléer.

För närvarande bor jag mest i kappsäck så nu är det varken det ena eller det andra. Allén på bild har jag fångat vid Tullgarns slott under en av mina researchresor. Manuset har fortfarande arbetsnamnet Smultronställen mellan Göteborg och Stockholm även om jag lagt en del krut på sistone på att fundera över om jag ska byta namn på boken. Oavsett vad den ska heta är det väsentligt att den blir klar. Därför ska jag raskt återvända till manuset och lämna alléämnet.

Månadens bild: Lindallé vid Tullgarns slott
Kristina Svensson
Vetenskapskommunikatör, föreläsare och författare som är aktuell med böckerna Författarboken och reseguiderna Mitt Nice och Mitt Provence. Försöker också få fason på presentboken Strövtåg runt Antibes.

Blir på bra humör av gott kaffe, kameran och färgglada nagellack.

Dela gärna inlägg som du gillar eller varför inte prenumerera på info om nya böcker.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.