Mer skrivande och färre ideella uppdrag – så har min önskelista sett ut hela långa våren. Under den gångna månaden blev det äntligen verklighet. Jag har suttit i Antibes med min dator från morgon till kväll. Jag jobbade så intensivt att jag tappade tidsuppfattningen, tvingade mig själv ta en paus och åkte till Grasse.

Min plan var att göra en mock-up layout för hela Strövtåg runt Antibes, se vilka bilder som saknades eller inte höll måttet och skaffa dessa. Det blev dock mest jobbat på mitt andra bokprojekt, Förverkliga din bokdröm. Den har en tajt projektplan så jag har bara skrivit skrivit skrivit, klippt och klistrat, flyttat runt och tänkt. Mycket jobb men riktigt roligt att skriva en bok ihop.

De ideella uppdragen har faktiskt minskat med ett. I några år har jag varit valberedare i min bostadsrättsföreningen. Vi har varit två, delat på jobbet och gått på årsmötet vartannat år. I år var det mitt år att utebli och se, då blev någon annan vald istället för mig. Det är alltså så man gör för att minska ner sina ideella uppdrag. Tyvärr fungerar det inte riktigt jämnt. Orsaken till att jag överger min skrivstuga för att åka hem och slåss med grävskoporna igen är ett annat ideellt uppdrag. Egenutgivarna har stormöte för att planera bokmässan. Visserligen är vår policy att alla ska kunna vara med oavsett var man bor och vi kommer koppla upp ett antal personer via Skype, men det fungerar dåligt att ordförande är på distans. Så jag får pallra mig hemåt. En finess med det är att jag kanske får använda mina nya visitkort.

Bilden jag valt som månadens bild är tagen i västra Norge för ett år sedan. Det var verkligen magiskt vackert i Hoddevik. Själva surfandet var kanske inte min grej men jag skulle inte velat vara utan den upplevelsen. Alla bilder och texter finns via taggen surfresan.

Jag måste ha en förkärlek för kombinationen vitt och grönt för även bilden högst upp på sidan går i de färgerna just nu. Jag hoppas jag får chansen ta många bilder i juni i vitt och grönt eller andra färger. Norden kan vara precis hur fint som helst under försommaren. Det ska också bli trevligt att träffa vänner och familj i verkligheten igen. Jag hoppas dock att jag kan fortsätta jobba på mina böcker i juni …

 

Kristina Svensson
Månadens bild juni 2012

Kristina Svensson

Vetenskapskommunikatör, föreläsare och författare som skriver om strövtåg och smultronställen i Sverige och Frankrike. Blir på bra humör av gott kaffe, kameran och färgglada nagellack. Gillar du något, dela det vidare eller skriv en rad. Glöm inte att prenumerera på info om nya böcker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.