Augusti är skördetid, rippremiär och salta bad. Det är safta, sylta och spara sommaren på burk. Eller, för min del, spara på bild. Päronet som trillat ner i rabatten fångade jag i trädgårdsföreningen förra året. Jag hade precis köpt ett teleobjektiv och la nästan varje vaket ögonblick på att att lära mig hur det fungerade (just nu fungerar det inte alls för på hemväg från Norge for det i backen och är nu på reparation :-().

I vanlig god ordning vet jag inte riktigt varför just den här bilden är en favorit. Kanske det gröna och det vita i bilden? Kanske är bilden krispig som Lotta Söderkvist skulle säga?

Juli var alldeles för kort i år (också). Hur kunde jag tro att jag skulle få ihop en bok på en månad när den förra tog flera år?

 

Kristina Svensson
Månadens bild – augusti 2011
Märkt på:                

Kristina Svensson

Vetenskapskommunikatör, föreläsare och författare som skriver om strövtåg och smultronställen i Sverige och Frankrike. Blir på bra humör av gott kaffe, kameran och färgglada nagellack. Gillar du något, dela det vidare eller skriv en rad. Glöm inte att prenumerera på info om nya böcker.

2 reaktion på “Månadens bild – augusti 2011

 • 1 augusti 2011 kl. 07:12
  Permalänk

  En härlig bild som symboliserar en av årets i mitt tycke bästa månader:)

  Svar
  • 2 augusti 2011 kl. 12:51
   Permalänk

   Tack Anna! Jag håller med. Augusti-September är mycket trevliga månader.

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.