Jag tar alla bilder i RAW-format och sedan importerar jag dem i programmet Lightroom. I många år använde jag bara de mest elementära funktionerna i programmet men jag har fått en del lektioner det senaste året. Dessutom har programmet kommit med en del nya funktioner. Tillsammans gör detta att foton som förut var rätt trista kan jag nu redigera på nya sätt. Det här är en bild som fick en duvning med de nya funktionerna. Plötsligt så förstod jag varför jag fotade de där tallarna när det begav sig. De är tagna en sommarkväll för några år sedan när jag var på utflykt med en fotokompis.

Jag hittade igen dem när jag letade efter foton till årets fotokalender som har tema Halland. Det var något med dem som gjorde att de omedelbart blev en favorit. Gillar du dem, läs och se fler bilder från Vesslunda här. Eller spana in hur det går med mitt bokprojekt från Halland.

Kristina Svensson
Maj 2022: Tallar bakom sanddynerna i Vesslunda
Märkt på:        

Kristina Svensson

Vetenskapskommunikatör, föreläsare och författare som skriver om strövtåg och smultronställen i Sverige och Frankrike. Blir på bra humör av gott kaffe, kameran och färgglada nagellack. Gillar du något, dela det vidare eller skriv en rad. Glöm inte att prenumerera på info om nya böcker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.