Om juni månads bild var tämligen folktom så är det desto fler människor denna gång. Detta är Vita sand, den mest populära badstranden i Åsa. Halländska Åsa var en gång i tiden en badort med barnkolonier, men är idag snarare en pendlarort till Göteborg. Sommarstugorna och campingplatserna har fått sällskap av villaområden. Även om Åsa numera är en året-runt-ort så ökar invånarantalet markant på sommaren.

Den här bilden tog jag när jag höll på med en ambitiös genomgång av samtliga glasskiosker i området. Ganska många stränder slank också med, och det blev ett blogginlägg om stränderna. Valet av forskningsprojekt beror på att jag hade finsällskap. Det har också lätt till att jag har så smått börjat på ett bokprojekt från norra Halland. Det är dock ännu på embryostadiet.

Kristina Svensson
Juli 2022: Populära badstranden Vita sand i halländska Åsa
Märkt på:        

Kristina Svensson

Vetenskapskommunikatör, föreläsare och författare som skriver om strövtåg och smultronställen i Sverige och Frankrike. Blir på bra humör av gott kaffe, kameran och färgglada nagellack. Gillar du något, dela det vidare eller skriv en rad. Glöm inte att prenumerera på info om nya böcker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.