Augusti är en härlig tid att vara i fjällen. Den höga klara luften med lite höststing på mornarna och så är alla vandringsleder som torrast. I alla fall vanliga år men i år är inget vanligt år. Denna bild är tagen 23 augusti 2019 och jag tror den, eller en tagen samma dag, kom med i Strövtåg i Funäsfjällen. Ledkrysset står inte så långt från våffelstugan Andersborg, vid skidspåret mot Svalåtjärn. Svalåtjärn är en korsning där spåren från Bruksvallarna, Ramundberget och Fjällnäs möter detta som kommer från Tänndalen. Det är en favorit på vintern men jag har aldrig vandrat där faktiskt. Jag har nog vänt ungefär här varje gång.

Det blåa vattnet är Anderssjöarna. Om namnet låter lite bekant så är avvattnas de i Anderssjöån som sedan blir Anderssjöåfallet. Det är ett av de mest populära vattenfallen i Funäsfjällen och ligger precis vid Anderssjöåfalletparkeringen.

Många foton från dessa platser finns i mina böcker eller på bloggen. Jag har gjort en introsida till Funäsfjällen på bloggen. Hoppas den underlättar att hitta.

Kristina Svensson
Augusti 2023: Vandringsled vid Anderssjöarna
Märkt på:        

Kristina Svensson

Vetenskapskommunikatör, föreläsare och författare som skriver om strövtåg och smultronställen i Sverige och Frankrike. Blir på bra humör av gott kaffe, kameran och färgglada nagellack. Gillar du något, dela det vidare eller skriv en rad. Glöm inte att prenumerera på info om nya böcker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.