Om en dryg månad drar Bokmässan version 2023 igång. Efter några års frånvaro planerar jag att dyka upp igen! Senaste gången var 2019. Det kom visst en pandemi emellan och förra året när jag var superpepp på att gå blev det dubbelbokning så jag undervisade på en ö i Stockholms skärgård just den helgen. Det var visserligen himla trevligt det också men snopet.

I år har jag inte kommit in i peppfasen inför mässan ännu men det kanske kommer när det närmar sig. Jag tänker att mitt huvudsyfte med att gå dit är att surra med kollegor som jag inte träffat på flera år. Det vill säga mingla runt någon eller några timmar per dag och vara ganska spontan. Kanske går jag runt en sväng bland tryckerier och klämmer lite på pappersprover eller spankulerar runt och kikar på hur folk lagt upp sina mässmontrar också. Förutom att mingla runt och ta dagarna som de kommer är jag inbokad på ett framträdande som jag ser fram emot.

Författarförbundets scen söndag kl 14.10

På söndag eftermiddag kommer jag och Sölve Dahlgren att prata om indieförfattarskap och olika utgivningsmodeller på Författarförbundets scen tillsammans med Susanne Steneros kl 14.10. Det ska bli riktigt trevligt. Vi vurmar alla tre för att att förbättra författares villkor i bokbranschen, bland annat genom att sprida olika sätt som man kan ge ut böcker på. Ämnet har blivit extra aktuellt i sommar när det rasat en debatt på kultursidorna om företag som skor sig på debutanter. Jag skulle säga att vi tre på scenen har tillsammans Sveriges bredaste och djupaste kompetens på området.

Varmt välkomna!

Hittade igen denna bild från Bokmässan 2011 där jag och Sölve Dahlgren är med på samma bild. Då var jag debutant och han var en av de som startade hybridförlaget HOI. Mycket har hänt sedan dess.

Ses i lobbybaren fredag eftermiddag?

Att mingla runt på mässan är toppen men ibland går man om varandra. Därför började jag för några år sedan att sätta mig i lobbybaren en eftermiddag, annonsera det i sociala medier och se om jag fick sällskap. Det blev alltid väldigt lyckat så jag tänker att jag ska göra som jag brukar. Jag bänkar mig i en av barerna i hotellet utanför själva mässan fredag eftermiddag. Exakt plats postar jag i sociala medier när jag hittat en bra plats. (Om tekniken funkar ska det synas längst ner på denna sida).

Kom förbi om du vill säga hej och snacka en stund över en kopp kaffe eller ett glas vin. Jag kan ta med en bok eller två om det är någon som vill ha den signerad. Säg gärna till i förväg i så fall. Passar inte tiden så skriv en rad, kaffe behövs med jämna mellanrum.

Jag kommer inte bära med mig hela min bokproduktion men det kan hända att något exemplar av min senaste bok Ett år i Härjedalsfjällen får följa med.
Kristina Svensson
Träffa eller lyssna på mig på Bokmässan 2023

Kristina Svensson

Vetenskapskommunikatör, föreläsare och författare som skriver om strövtåg och smultronställen i Sverige och Frankrike. Blir på bra humör av gott kaffe, kameran och färgglada nagellack. Gillar du något, dela det vidare eller skriv en rad. Glöm inte att prenumerera på info om nya böcker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.