4-april-molndal-img_3803

Det är något visst med bokskogar. Det är ett särskilt ljus, året om. På våren den skira grönskan som har en särskilt ljusgrön nyans. Och på hösten hänger de bruna löven kvar vilket ger alla foton en mild brunrosa ton. När jag är i Mölndal har jag nära till ett par mindre bokskogar, bland annat i Lackarebäcksravinen. Jag har för mig att den här bilden är tagen på en kulle med ekar tvärs över motorvägen. Bilden är på intet sätt lika fin som förra årets aprilbild av körsbärsblomning i Kungsträdgården. Den bilden orsakade praktiskt taget ett lämmeltåg med läsare.

På tal om lämmeltåg med läsare så har jag haft ett prydligt besöksrekord för ett enskilt blogginlägg på Tomatsallad. Det är ett jag inte skrivit själv faktiskt utan ett gästblogginlägg om att åka tåg till franska Rivieran. Om jag bara tillfrisknar från den mancold jag dragit på mig så ska jag strax testa tipsen själv. Jag har skrivit ett långt inlägg om hur vi gjorde för att skapa besöksrekordet.

Kristina Svensson
Månades bild april 2019: nyutslagna boklöv
Märkt på:        

Kristina Svensson

Vetenskapskommunikatör, föreläsare och författare som skriver om strövtåg och smultronställen i Sverige och Frankrike. Blir på bra humör av gott kaffe, kameran och färgglada nagellack. Gillar du något, dela det vidare eller skriv en rad. Glöm inte att prenumerera på info om nya böcker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.