En månad har rusat iväg sedan jag sammanfattade mina år på Medtech4Health. Sedan dess har en och annan person frågat mig vad jag ska göra nu. Svaret är att jag inte ska göra något nytt, bara ha mer tid för det som hela tiden (borde) varit mitt huvudfokus, nämligen mina böcker. Emellanåt har de fått stå tillbaka på grund av att Medtech4Health tagit för mycket energi. Nu ska de få vara i fokus ett tag. Det är hög tid för det är stressande att ha så många nästan klara bokprojekt. Jag vill bli klar med några så att jag kan starta nya.

Avtackning på kontoret 25 mars. Jag tar med mig många minnen från Medtech4Health.

Smultronställena har högst prio

Först ut på listan över manus som ska ut är Smultronställen mellan Göteborg och Stockholm. Det bokprojektet har förvandlats under arbetets gång. Från början beskrev jag den som en guidebok som gav resenärer mellan Sveriges två största orter alternativ till hamburgerhak. Numera artar det sig till en kaffeboksbord där läsaren möter entreprenörerna som byggde landet. En del av dessa, de som är nutida, råkar ha gårdscaféer vilket gör att det blir många förslag på fikaställen i boken. Men jag drar också in historiska exempel med start för 600 miljoner år sedan (jag har ju läst ett par år geologi). Får jag ihop det hela som jag tänkt mig blir det en riktigt bra bok.

Smultronställena skulle egentligen gått till tryck för länge sedan men saker kom emellan. Något jag måste nämna är hur mycket jag uppskattar mötena med alla entreprenörer jag träffat genom boken. En del har varit riktigt peppande och positiva (och de som inte varit det behöver jag ju inte nämna i boken).

Kreativ diskussion om utseendet på Smultronställenboken den 20 mars på Geddeholm utanför Västerås. Händerna tillhör Anneli Petterson som ska hjälpa mig få fason på boken. 

Extrajobb uppskattas men söks inte aktivt

Alla som har någon koll på bokbranschen förstår att jag behöver fylla på inkomsterna från böckerna med några extrajobb. Medianinkomsten för författare var för några år sedan 20 000 kronor per år. Mina intäkter från försäljningen av samtliga böcker låg en bit över det förra året, men jag är fortfarande långt ifrån att kunna leva på mina böcker.

Tack vare ett stipendium behöver jag inte jaga extrajobb direkt, utan kan fokusera på mina böcker ett tag. Glädjande nog har jag dessutom redan fått en del förfrågningar från olika småföretagare som vill ha min hjälp med strategiplanering. Den typen av uppdrag tycker jag är roliga och prioriterar gärna in i schemat. De ger både ett monetärt tillskott, intressanta erfarenheter och positiv energi.

På tal positiv energi ;-). Maria Unde Westerberg och undertecknad på en strand i Nice under vår tågluff till och från franska Rivieran. 

Följ tågluff och marknadsföringstips på mina bloggar

En av de saker jag tjatar om är att alla författare gör bäst i att lägga tid på att skriva på sina böcker, inte på sina bloggar. Därför ska den här texten inte bli ett dugg längre. Särskilt inte som mitt fokus den närmaste veckan är på familjen. Istället tipsar jag om att det finns mycket nytt att läsa på mina bloggar. Jag har två stycken och min ambition för våren är att publicera en researtikel varje fredag på Tomatsallad och en som riktar sig till författare varannan eller var tredje söndag på Förverkliga Din Bokdröm. Dessutom ska jag försöka återgå till att skriva en statusrapport här den femtonde varje månad. På båda bloggarna går det för övrigt att prenumerera på notiser när jag publicerat något nytt. Och här kan man anteckna att man vill veta när nästa bok publicerats.

Lästips

  • Tågluff till franska Rivieran och bästa tågutflykterna på plats hittar du under Rivieran inom räckhåll.
  • Tips för din författarwebbsajt (eller andra småföretagare) finns under rubriken webbsajt.
  • Eller följ arbetet med att färdigställa Smultronställenboken.
Under april har jag sett en fantastisk massa fina vyer från tågfönster. Här har jag precis lämnat Antibes för en fyradagars resa mot Tänndalen.
Kristina Svensson
Nu fokuserar jag på mina böcker ett tag

Kristina Svensson

Vetenskapskommunikatör, föreläsare och författare som skriver om strövtåg och smultronställen i Sverige och Frankrike. Blir på bra humör av gott kaffe, kameran och färgglada nagellack. Gillar du något, dela det vidare eller skriv en rad. Glöm inte att prenumerera på info om nya böcker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.