Nu är den här: presentboken från Täby med specialskrivna noveller och fina bilder. Från ljugarbänken i Täby är en perfekt julklapp till alla nuvarande, tidigare eller blivande Täbybor. Boken har en härlig tyngd och ger ett gediget intryck med papper som gör bilderna rättvisa. Den ligger väl i handen och är lättbläddrad, tack vare nätta mått.

15 noveller från Täbyförfattarna

Från ljugarbänken i Täby tar dig med runt om i Täby. I femton noveller får du uppleva kärlek, blod, vänskap och död – allt i Täbymiljö. Du som känner till Täby kommer att känna igen dig, både i de stämningsfulla bilderna och i berättelserna.

Boken är framtagen av nätverket Täbyförfattarna. Författare är i bokstavsordning: Birgitta Backlund, Anna Bendréus Kinding, Jan Björkman, Pia F Davidson, Kerstin Dejemyr, Lars-Erik Ekström, Jenny Forsberg, Anna Gavelin, Eva Hedlund (fd Langrath), Eva Heljesten, Cecilia Lindblad, Fredrik A Persson, Torgil Rosenberg, Kristina Svensson.

För min del är detta novellpremiär. Jag får tacka Anna Bendréus Kinding, Eva Heljesten och bokens eminenta redaktör Jenny Forsberg för stor hjälp med att få till en skönlitterär text. Det var inte helt lätt efter att ha skrivit ett antal faktaböcker på raken, men det var vansinnigt kul att hitta på saker.

Fina, roliga eller udda bilder från Täby

Jag vill även nämna bokens underfundiga, roliga eller vackra collage av bilder som speglar livet i Täby. Fotona står Eva Heljesten, Eva Hedlund och undertecknad för och jag ska inte upprepa allt jag skrev i våras om lärdomar från fotograferingen men jag tror att många läsare kommer att uppskatta dem. Ett tips är att titta noga för vi har dolt några pärlor i detaljerna. Jag tänker exempelvis på den söta hjälmbäraren på s 183 och joggarens klädsel på s 231.

Köp gärna direkt från mig

För ovanlighetens skull säljer jag böcker direkt till läsare, något jag inte brukar göra. Med mitt kringflackande liv passar det bättre att skicka läsare till närmaste internetbokhandel för inköp men på grund av upplägget på utgivningen har jag en hög med böcker som söker nya hem. Jag tar 200 kr plus porto. Passa på tills mitt lager är slut.

Från ljugarbänken i Täby finns även på Bokus och Adlibris.

PS! Kom gärna och fira boken på releasen den 20 oktober 2016 på Café Mumma i Roslags Näsby. Mingla med de andra författarna och skaffa ett signerat ex. Jag kan tyvärr inte delta på grund av resa, men många av de andra författarna är på plats.

PS 2! Vid närmare eftertanke är det nog ingen bra idé att försöka posta boken med tanke på PostNords leveranssäkerhet. Men jag reser runt i landet så hojta till att du vill ha boken så ska jag nog kunna leverera den förr eller senare (snabbare och säkrare än PostNord iaf).

Kristina Svensson
Ny bok: Från ljugarbänken i Täby

Kristina Svensson

Vetenskapskommunikatör, föreläsare och författare som skriver om strövtåg och smultronställen i Sverige och Frankrike. Blir på bra humör av gott kaffe, kameran och färgglada nagellack. Gillar du något, dela det vidare eller skriv en rad. Glöm inte att prenumerera på info om nya böcker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.