– Känner du dig snygg idag? inledde Annika Åkervall telefonsamtalet.
– Jovars svarade jag inte fullständigt sanningsenligt. Dagen var avsatt som skrivdag så jag hasade runt i lämpliga skrivkläder, valda mer för att de legat behändigt slängda vid sängen än för några andra kvalitéer.
– Mina kunder Calmino behöver någon som är duktig på att prata framför en kamera.

Ett par timmar senare lekte jag filmstjärna.
– Jag behöver en kopp kaffe. Mycket mjölk.
Vips så hade någon fixat mig en kopp kaffe. Det gick åt ett par stycken, och ännu fler glas vatten, för det är svettigt att vara filmstjärna.  Tjock ylletröja + vit rock + studiobelysning = varmt!

Dessutom var det inte gjort i en handvändning att spela in två korta filmer. Den rätta gröna färgen till bakgrunden skulle väljas, vi skulle hitta rätt kameraposition och rätt plats för mig att stå på. Det vita tyget på golvet är både till för att jag ska veta var jag ska stå, och för att undvika ljud när skor skrapar mot golvet. Ljud i lokalen, eller utanför, pajade några tagningar. Sedan skulle vi ta fram ett bra skript (det här var en ganska spontant arrangerad filmsession) och slutligen så skulle jag bara leverera skriptet med rätt ord i rätt ordning med rätt intonation, rätt rörelser och rätt energi. Svårare än det låter men till slut satt den!

Då upptäckte jag att lamporna gjort mig så svettig att hakan glänste. En liten detalj som killarna missat, de var annars duktiga på att kolla att alla hårstrån och kragar låg som de skulle, men jag såg direkt. Bara att ta en sväng med puderdosan och sedan göra om.

Det var svettigare och slitsammare än jag trott vara filmstjärna men riktigt roligt! Filmen ska användas på en webbportal som inte är publik ännu så därför får ni nöja er med stillbild.

Kristina Svensson
Min dag som filmstjärna
Märkt på:    

Kristina Svensson

Vetenskapskommunikatör, föreläsare och författare som skriver om strövtåg och smultronställen i Sverige och Frankrike. Blir på bra humör av gott kaffe, kameran och färgglada nagellack. Gillar du något, dela det vidare eller skriv en rad. Glöm inte att prenumerera på info om nya böcker.

4 reaktion på “Min dag som filmstjärna

  • 18 april 2012 kl. 19:40
   Permalänk

   Ja! Perfekt beskrivning – kul och annorlunda!

   Svar
  • 19 april 2012 kl. 22:21
   Permalänk

   Ja, det tycker jag också!

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.