I snart hundra år har jag sagt att Strövtåg runt Antibes är klar, jag behöver bara skrapa ihop pengar och frigöra tid för att ta tag i utgivningen. Det är inte riktigt sant. Under tiden som gått sedan jag skrev boken har jag lärt mig så mycket mer om viner att jag behöver skriva om det kapitlet. Mitt vinkunnande är helt insnöat på Rhône med täta utflykter in i Provence, Languedoc och diverse småappellationer i krokarna . I detta område är jag tämligen nördig och har mer än en gång hörts diskutera huruvida mourvedre slår igenom eller förtjänsten av äldre stockar av grenache. På en blindprovning, där jag förvisso hade anledning att gissa att det var sydfranska viner framför oss, sniffade jag en gång på ett glas och sa att det där doftar Cairanne.

Det är bara ett fåtal av mina vänner som delar den här nivån på nörderi. När vi är i olika länder händer det att vi införskaffar liknande viner och vinprovar via datorn. Det har blivit en och annan flaska under arbetet med Mitt Provence och i sista redigeringsrundan smet det även in en hel del vin i den boken. Jag kan redan nu se läsarbetygen framför mig “fina bilder men ett vådligt tjatande om vin stup i kvarten” :-). Månadens bild är hämtad från en av förra årets research-resor bland vingårdar. Jag gillar den mer och mer ju längre jag tittar på den.

Kristina Svensson
Månadens bild: rader av vinrankor i Provence
Märkt på:        

Kristina Svensson

Vetenskapskommunikatör, föreläsare och författare som skriver om strövtåg och smultronställen i Sverige och Frankrike. Blir på bra humör av gott kaffe, kameran och färgglada nagellack. Gillar du något, dela det vidare eller skriv en rad. Glöm inte att prenumerera på info om nya böcker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.