Det är klart att jag måste ha med en bild från Wales också i kalendern med tema byggnader vid vattnet. Den här är från Porthgain Harbour och den är tagen för nästa prick två år sedan. Så här skrev jag då på Instagram.

Vädret stoppade oss inte från att knata upp på Snowdon (även om vi var en aning trötta på blöta fötter innan vi nådde duschen). Men idag slängde vi in handduken, nöjde oss med en timme längs Pembrokeshire Coast Walk innan vi retirerade till bilen. Vi inser att vi inte borde muttra, det är säkert tio grader svalare än i Sverige och det brinner ingenstans. Men solen var verkligen tuff. Den bit vi gick var magiskt vacker. Vi laddade upp med fish & chips i det grå stora huset i bild. Porthgain var förr den enda hamnen där man skeppade ut skiffer från gruvor längs kusten. Det ligger långt nere i sydvästra Wales

Gruvor, vandringar och väder även aktuellt i år

För två år sedan var det stora samtalsämnet de stora skogsbränderna i Sverige. Jag följde nyhetsrapporteringen en hel del och svor över avsaknaden av rätt material och kompetent ledarskap, två faktorer som både förvärrade själva bränderna och gjorde att släckningsarbetet hängde på heroiska insatser av individer. Känns detta igen? Jag tycker att det är ungefär samma sak i år. Det stora problemet som jag ser det är inte huruvida någon haft fel i sina prognoser av Corona, utan att de som haft som sitt jobb att förbereda Sverige på det otänkbara inte gjort sitt jobb. Beredskapslager ska finnas och pandemiplan vara något annat än en pappersprodukt.

Vi lämnar det ämnet och konstaterar att jag ägnat en del tid åt svenska gruvor och stenar den här sommaren. Jag hade på förhand trott att jag skulle fokusera på antingen fransk historia eller Walesiska skrönor men nu blev det västra Härjedalen. Jag ska snart presentera ett nytt bokprojekt och be om beställningar även om leverans kommer dröja tills jag publicerat.

Tills jag gör det kanske jag kan fresta med denna sammanställning från min Wales-resa för två år sedan eller dessa djupdykningar från olika platser?

På återhörande!

Kristina Svensson
Månadens bild: pittoresk skifferexporthamn i Wales
Märkt på:        

Kristina Svensson

Vetenskapskommunikatör, föreläsare och författare som skriver om strövtåg och smultronställen i Sverige och Frankrike. Blir på bra humör av gott kaffe, kameran och färgglada nagellack. Gillar du något, dela det vidare eller skriv en rad. Glöm inte att prenumerera på info om nya böcker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.