Den här våren kastar jag mig mellan Göteborg och Stockholm i en ganska hög takt. Då passar det fint att jag har valt en bild från Göteborgstrakten månaden efter en bild från Stockholm. Båda bilderna föreställer träd, vilket kanske inte var så variationsrikt. Det speglar dock rätt bra mitt fotoarkiv. Det finns många träd där. Det har kanske att göra med att jag gillar att vandra i skogen och då är det lätt att man trillar över just träd.

Jag kan inte förvänta mig att det ska trilla in lika många besökare på det här bilden som på förra månadens körsbärsblommor i Kungsträdgården. Det var helt galet vad många besökare som dök upp, 500-600 besökare om dagen är jag inte van vid.

Den här månadens träd växer i omgivningarna runt Gunnebo slott och trädgårdar. Det är en plats där jag promenerat och fikat många gånger. Ett par tillfällen har hittat ut på Tomatsallad. Även om fokus i bilden ligger på de nyutsprucka bladen finns det faktiskt blommor här också. Det är en matta vitsippor under bokträden.

Kristina Svensson
Månadens bild: Nyutspruckna bokblad
Märkt på:        

Kristina Svensson

Vetenskapskommunikatör, föreläsare och författare som skriver om strövtåg och smultronställen i Sverige och Frankrike. Blir på bra humör av gott kaffe, kameran och färgglada nagellack. Gillar du något, dela det vidare eller skriv en rad. Glöm inte att prenumerera på info om nya böcker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.