Nu är den här igen – säsongen för rimfrost! Jag är normalt ingen som hänger framför väderprognosen men när det börjar bli frostsäsong kollar jag YR ofta. Dels är det bra att veta när pelargonerna måste flyttas inomhus och dels vill jag veta om jag bör vara beredd på tidig fotoutflykt. Eftersom jag är rätt förtjust i rimfrost har det förekommit i månadens bild tidigare, bland annat i en riktigt maffig version. Ringblomman, frostiga löv och rosor fotograferade jag häromveckan i mina föräldrars trädgård.

Jag har nämligen flyttat hem till mina föräldrar resten av hösten. Efter att ha försökt i några veckor hemma hos mig själv kom jag fram till att jag inte heller nu klarade av att bo och arbeta mitt i en byggarbetsplats. Vet inte om droppen var att även cykelvägen stängdes av (bilvägen är sedan länge avstängd) eller om det var den där dagen när de sågade nypålade betongpelare hela dagen och jag inte kunde gå hemifrån för jag väntade på ventilationsinspektion från HSB.

Jag var först måttligt entusiastisk till att ännu en gång tvingas iväg hemifrån för att byggbolag ska tjäna pengar men det har visat sig vara mycket trevligare i Stockholm än jag hade förutspått. Huvudstaden har sina fördelar. Jag kunde exempelvis vara publik när ett mycket intressant program av Babel spelades in och har gått i upptäcksfärd i mina egna fotspår, både på vägen dit (i Linköping) och på Naturhistoriska riksmuseet.

Kristina Svensson
Månadens bild november 2012
Märkt på:        

Kristina Svensson

Vetenskapskommunikatör, föreläsare och författare som skriver om strövtåg och smultronställen i Sverige och Frankrike. Blir på bra humör av gott kaffe, kameran och färgglada nagellack. Gillar du något, dela det vidare eller skriv en rad. Glöm inte att prenumerera på info om nya böcker.

2 reaktion på “Månadens bild november 2012

 • 28 november 2012 kl. 14:44
  Permalänk

  Försökte få till en kommentar på Tomatsallad men fick det inte att funka så det får bli här istället :) Fina frostbilder från slutet av oktober där! Frost, dagg och dimma är personliga favoriter. Har dock inte fått till några frostiga bilder än den här höstvintern. Det har mest blivit iphone och därför instagrambilder sista tiden men både kameran och photoshop väntar på att få användas mera igen så det kommer säkert snart.

  Svar
  • 28 november 2012 kl. 15:20
   Permalänk

   Skumt/trist med kommentar på tomatsallad men härligt att du inte gav upp utan gick hit istället! Och tack för berömmet. Jag älskar också frost, dagg och dimma. Inser att jag kanske inte varierar mig så värst mycket år från år men vad sjutton, frostiga rosor duger att fota flera år i rad :-).

   Ibland får kameran ta en paus men snart är du igång igen.

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.