juni 2015 nice

Promenade du Paillon är den gröna gränsen mellan italienskinfluerade Vieux Nice och den moderna staden som växte upp när brittiska och ryska aristokrater började tillbringa vintrarna i det behagliga klimatet vid Medelhavet. Ursprungligen var gränsen ett vattendrag men det är länge sedan som Paillon kulverterades. Det som är relativt nytt är den nuvarande parkanläggningen. Och jag måste säga att jag tycker att den är riktigt bra gjord. Det var en grön park med fontäner där förut också men den var praktiskt taget folktom i jämförelse med den nya. Istället för klassiska planteringar är den nya parken utformad som ett stort grönt vardagsrum. I närheten av rutiga Place Masséna finns en vattenlek som snabbt blivit en favorit hos alla små och stora barn. Stranden i Nice är inte särskilt barnvänlig, den är stenig, vågig och det blir snabbt djupt. Sommartid svalkar sig barnen i vattenleken istället. På bilden syns bara en blank vattenyta men ömsom sprutar det vatten och ömsom vattenånga.

Bilden är tagen från en hotellbar. Vieux Nice med sina kyrktorn syns till höger i bild. Bakom kyrktornen finns två berg. På det närmaste, Le Châteaux, kan man med lupp urskilja kyrkogården. Samma verktyg kan användas för att ana Fort du Mont Alban på berget bakom, Mont Boron. 

Mitt Nice har fått en fin start

Det passar utmärkt med en bild från Nice just nu för det är mycket Mitt Nice i mitt liv. Det är alltid nervöst att ge ut en bok, kommer någon överhuvudtaget att köpa den? Kommer de att gilla den? Det finns ju alltid tusen saker man kunde gjort annorlunda.

Svaret är att Mitt Nice har fått en flygande start. Boken har fått mycket beröm, både för bilder, upplägg och tonfall. Massor av vänner och bekanta har tipsat kollegor, grannar och andra om boken. De har också tipsat mig när boken har nämnts i någon tidning exempelvis Vagabond, Aftonbladet, Sundsvalls-Tidning och Tara. Stort tack för denna ovärderliga draghjälp!

Resultatet är att boken har legat stadigt parkerad på försäljningstopplistorna i nätbokhandeln i kategorin resor. Det är inga tusentals böcker som gått iväg men det ser ut som om Mitt Nice är den första bok där det finns något svagt samband mellan den tid jag lagt ner på den och intäkterna från försäljningen.

Har du inte redan köpt boken så säljs den just nu extra billig hos en av nätbokhandlarna via denna kampanjsida.

Uppdatering: Tyvärr är Mitt Nice numera slutsåld. Jag får ganska ofta frågor om var den finns att få tag på men tyvärr. 

 

Kristina Svensson
Månadens bild: promenade du Paillon i Nice
Märkt på:            

Kristina Svensson

Vetenskapskommunikatör, föreläsare och författare som skriver om strövtåg och smultronställen i Sverige och Frankrike. Blir på bra humör av gott kaffe, kameran och färgglada nagellack. Gillar du något, dela det vidare eller skriv en rad. Glöm inte att prenumerera på info om nya böcker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.