Svisch så var det återigen december och dags för julpyntning. Den här bilden har några år på nacken men eftersom jag envisas med att alltid ha julpynt som decemberbild och inte har firat jul i Frankrike på några år får jag plocka ur arkivet. Även i år blir det en svensk jul så nästa år vid den här tiden kommer jag att klia mig i huvudet om jag ska fortsätta traditionen med varannan Sverige och varannan Frankrike som tema för mina fotokalendrar.

Bilden är från Mougins och jag gillar den för den är ombonad på något sätt och speglar vintern på franska Rivieran. På dagen skiner solen såpass att man vill sitta ute och äta lunch men på eftermiddagen kurar man ihop sig med varmt vin och rostade kastanjer (det senare inslaget kan hoppas över).

På tal om fotokalendrar så har det genom åren blivit några stycken. Nittio bilder finns det nu i månadens bild, ett antal som indikerar att jag verkar ha börjat mitt i något år. Alla bilder går att bläddra bland under rubriken Mina kalenderbilder.

Kristina Svensson
Månadens bild: Julpyntat i Mougins
Märkt på:        

Kristina Svensson

Vetenskapskommunikatör, föreläsare och författare som skriver om strövtåg och smultronställen i Sverige och Frankrike. Blir på bra humör av gott kaffe, kameran och färgglada nagellack. Gillar du något, dela det vidare eller skriv en rad. Glöm inte att prenumerera på info om nya böcker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.