Ett år runt Antibes är boken för alla frankofiler som gillar livet i Frankrike. Här har du en rikt illustrerad presentbok där välbekanta vyer blandas med mer okända pärlor. Blommor, vandringar och gastronomi tillsammans med byfester och lokala seder. Boken finns på bibliotek över hela landet och går att beställa överallt där böcker säljs.

Runt Antibes har du stora delar av Rivieran

Med bas i Antibes tar jag med dig runt till några av de fantastiska naturupplevelser som väntar runt hörnet. Följ med på vandringar längs stillsamma vattendrag, utflykter till doftande lavendelfält och många strövtåg bland färgglada tomathögar på matmarknaderna. Jag djupdyker också i olika maträtters historia och bakgrunden till olika lokala traditioner.

I boken får du många smakbitar på den franska julen.

Gastronomi och natur på Rivieran

Titeln Ett år runt Antibes går att läsa som en blinkning till Peter Mayles Ett år i Provence. Den dyker faktiskt upp på ett hörn men titeln är mest vald för att boken har samma upplägg som Ett år i Härjedalsfjällen. Det vill säga alla foton är placerade efter säsong för det blev så vansinnigt snyggt i förra boken. Precis som i den har jag delat upp boken i sju säsonger. De inleds med en introduktion och därefter gör jag utflykter som ibland är självständiga men ofta hänger ihop.

Varje färg är en säsong. De rubriker som har en symbol istället för siffra är collage.

Rekordmånga foton

I denna bok har jag och formgivare Anneli Pettersson slagit rekord i antal foton i en och samma bok. Det beror bland annat på att vi jobbat en del med fotocollage. Ibland blir helheten starkare än enskilda foton i stora uppslag. Det finns collage med julpynt, från matmarknaden och olika naturtyper. Jag skriver mer om fotona i denna presentation av bokens tillkomst.

Ett uppslag från hösten.

Från strandpromenader till bergsvandringar

Idag vet jag att runt Antibes väntar hundratals mil vandringsleder. Stigarna slingrar längs turkosglittrande havsvikar upp till bergsbyar som balanserar på klippor. De går genom gråskimrande olivlundar och över timjansdoftande bergsplatåer. Men det var inte så det började…

För femton år sedan var min bild av franska Rivieran soldränkta strandpromenader med vajande palmer och legendariska lyxhotell fyllda med filmstjärnor. Första gången packade jag därför fler halsband än dagar jag skulle vara borta och alla kläder med glitter jag kunde uppbringa. Numera har jag fyllt garderoben med klänningar som funkar lika bra på vandringsleden som på konstmuseum. Denna utveckling går att följa i boken, jag börjar med att utforska gränderna i Antibes och allt eftersom blir utflykterna mer äventyrliga.

Sagt om Ett år runt Antibes

Kund på Adlibris.
Facebookkommentar.

»Med en personlig och smittsam ton tar Svensson oss med runt i regionen. Antibes är utgångspunkt men många av traktens kända eller mer undangömda hörn lyfts fram. Huvudvikten i innehållet ligger på natur (med både geologi, botanik och zoologi) och gastronomi…«

Lektör Maria Hjort i BTJ-häfte 2023
Läsarord Bokus
Anette Mörtberg i tidningen Rivieranytt
Läsarord Bokus.

Del av serie med läsvärda böcker

Ett år runt Antibes är en bok i serien Kristinas strövtåg. Alla titlar har samma trevliga format och tilltal. De är rikt illustrerade och innehåller generöst med information som gör att de passar som presenter. Det som varierar är geografisk plats.

Bokfakta

ISBN: 9789198852318
sidor: 256
storlek: 24 cm hög, 17 cm bred, 1,9 cm tjock
vikt: 708 g
mjuka pärmar med flikar, trådbunden
papper: G-print 130 gram
text & bild: Kristina Svensson
formgivning: Anneli Pettersson, Amala + Kamala
tryck: BaltoPrint
distribution: SDIST
förlag: KS förlag
release: oktober 2023

Vad finns boken?

Boken går att beställa överallt där du köper böcker.

Bokus

Adlibris

Kartbutiken

Förbeställ signerade ex fram till 20 oktober 2023

Vill du bli återförsäljare?

Boken ligger hos Stjärndistribution, enklast är att beställa direkt via dem. Skicka ett mejl till order [at] sdist.se. Jag föreläser och signerar gärna när det är möjligt.

Media?

Pressbilder finns här

Nybloggat

Mer info och smakprov ur arbetet med boken finns på resebloggen. Eller klicka på någon av dessa exempel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.