Februari månads bild är hämtad från Marstrand, en trevlig ö i Bohuslän. Den bilden passar utmärkt just idag för när detta publiceras är jag på väg till en annan ö, Donsö.

Där ska jag jobba i expressfart, skriva som en iller, bäver, ekorre (flitigt). Det går verkligen inte att jobba i min lägenhet, pålningen som skulle varit avslutad körs vidare, inte med oförminskad stryka, utan med en ny pålningskran som låter etter värre än den förra. Jag lyckas inte koncentrera mig och får precis inget gjort. Som tur var har jag världens bästa vänner, kollegor och familj. En av dessa, eller flera faktiskt, är vänliga själar som hört mina nödrop och har erbjudit mig olika lösningar. Jag ska exempelvis på tre dagars skrivretreat till Vimle. Och nu är jag på väg till Donsö. Det är en ex-kollega från AstraZeneca som erbjudit mig sitt hus på Donsö under februari. Ett erbjudande jag självklart nappade på!

Det ska bli lite läskigt att bo och jobba hos någon annan men det är dags för drastiska åtgärder. Boken (böckerna) måste bli klar(a) och jag gör inga som helst framsteg mitt i ett bygge. Den ensamma författaren i den lånade skrivstugan vid havet – det är en klyscha och jag är normalt inte speciellt förtjust i klyschor, men å vad jag ser fram emot att uppfylla just denna!

Kristina Svensson
Månadens bild februari 2012
Märkt på:        

Kristina Svensson

Vetenskapskommunikatör, föreläsare och författare som skriver om strövtåg och smultronställen i Sverige och Frankrike. Blir på bra humör av gott kaffe, kameran och färgglada nagellack. Gillar du något, dela det vidare eller skriv en rad. Glöm inte att prenumerera på info om nya böcker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.