Efter förra årets helfranska kalender satsar jag i år på en svensk (om någon saknar de franska bilderna är det bara att hålla ut till 2017). Eftersom jag hade ett längre fotouppehåll 2014-2015 fick jag gräva lite i fotoarkivet för att få ihop årets foton. Januari har fått en bild som jag gillar mer och mer ju längre jag tittar på den. Det är något med färgerna och kvisten med kottar som är rogivande. Jag har redan haft bilden uppe några dagar på väggen och blir glad varje gång jag tittar på den.

Alkottarna är fotade under en hundpromenad med Eva Heljesten någonstans runt hennes hem i Vallentuna. Eva är översättare, författare till deckaren Den gula giraffen och historien om hur vi känner varandra är rätt udda. Har bloggat om den i Verkligheten överträffar dikten i Vallentuna. En av hennes hundar har varit med i månadens bild förut, den vackre labradoren Lakrits.

Kristina Svensson
Månadens bild: Vintriga alkottar vid sjö
Märkt på:        

Kristina Svensson

Vetenskapskommunikatör, föreläsare och författare som skriver om strövtåg och smultronställen i Sverige och Frankrike. Blir på bra humör av gott kaffe, kameran och färgglada nagellack. Gillar du något, dela det vidare eller skriv en rad. Glöm inte att prenumerera på info om nya böcker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.