januari 2016 alkottar

Efter förra årets helfranska kalender satsar jag i år på en svensk (om någon saknar de franska bilderna är det bara att hålla ut till 2017). Eftersom jag hade ett längre fotouppehåll 2014-2015 fick jag gräva lite i fotoarkivet för att få ihop årets foton. Januari har fått en bild som jag gillar mer och mer ju längre jag tittar på den. Det är något med färgerna och kvisten med kottar som är rogivande. Jag har redan haft bilden uppe några dagar på väggen och blir glad varje gång jag tittar på den.

Alkottarna är fotade under en hundpromenad med Eva Heljesten någonstans runt hennes hem i Vallentuna. Eva är översättare, författare till deckaren Den gula giraffen och historien om hur vi känner varandra är rätt udda. Har bloggat om den i Verkligheten överträffar dikten i Vallentuna. En av hennes hundar har varit med i månadens bild förut, den vackre labradoren Lakrits.

Månadens bild: Vintriga alkottar vid sjö
Kristina Svensson
Vetenskapskommunikatör, föreläsare och författare som är aktuell med böckerna Författarboken och reseguiderna Mitt Nice och Mitt Provence. Försöker också få fason på presentboken Strövtåg runt Antibes.

Blir på bra humör av gott kaffe, kameran och färgglada nagellack.

Dela gärna inlägg som du gillar eller varför inte prenumerera på info om nya böcker.
Taggar:         

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.