När jag skulle plocka ut en bild till den här månaden tänkte jag direkt på fyrverkerier. Det kändes rätt som omväxling till de naturbilder jag brukar favorisera. Av en slump blev det den andra rosa bilden på raken. Bilden är tagen under en fyrverkeritävling i Cannes för några veckor sedan. Just fyrverkerier under ljumma nätter är något jag förknippar med sommaren på franska Rivieran. Kanske för att jag tycker det är lite för varmt dagtid?

Jag har varit i Antibes i princip hela juli och månaden kan lätt delas in i tre delar, semester, ideellt arbete i föreningen Egenutgivarna och färdigställandet av boken Förverkliga din bokdröm. De är inte direkt tre lika stora delar. Semesterdelen består av en dag lavendelsafari i Provence, en dagsutflykt i Italien och så har jag besökt Aix en Provence. Sedan klev jag i och för sig upp klockan 05.30 en söndag för att fotografera en religiös cermoni. Det var på sätt och vis research till den andra boken, Strövtåg runt Antibes, men kan kanske räknas in på semesterkontot.

Resten av tiden, ofta mellan 08 och 23 med korta pauser för att micra något eller handla en baguette, har delats mellan föreningen och boken. I varje fall fram till OS började, de senaste dagarna har jag dragit ner på tempot avsevärt för att följa OS. Hittills med lite klen utdelning. Silvret i fälttävlan missade jag eftersom vårt nät tog en paus just då.

Det bästa som hänt i föreningen är att vi via ett extra årsmöte har fått in Annika Bengtsson som kassör. Det är ett  lyft att vara tre hårt arbetande eldsjälar i styrelsen istället för två. Sedan växer föreningen åt alla håll, vi var med i ett fint reportage i Femina och det är hela tiden fler som engagerar sig i föreningen. Superkul!

Själv har jag lagt en och annan timme (dagar, veckor?) på vårt just nu största projekt: Bokmässan 2012. Det stora schemapusslet var ärligt talat ingen lätt nöt men till slut fick jag ihop ett schema med ett intressant program för besökarna där jag tillgodosedde alla utställares önskemål (i varje fall de som hade skickat in korrekta önskemål). Jag återkommer med tid och rubrik för min alldeles egen punkt när mässan närmar sig.

Först och främst ska dock Förverkliga din bokdröm bli klar. Det börjar dra ihop sig för att skicka den till tryck.

Kristina Svensson
Månadens bild augusti 2012
Märkt på:                

Kristina Svensson

Vetenskapskommunikatör, föreläsare och författare som skriver om strövtåg och smultronställen i Sverige och Frankrike. Blir på bra humör av gott kaffe, kameran och färgglada nagellack. Gillar du något, dela det vidare eller skriv en rad. Glöm inte att prenumerera på info om nya böcker.

En reaktion på “Månadens bild augusti 2012

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.