Årets upplaga av juni var den regnigaste på 200 år, det läste jag på Facebook och då måste det vara sant. Vilket regn? var min första reaktion. När jag tänker tillbaka så minns jag visserligen att jag suttit på cykeln under en markis vid Korsvägen och sett när regnet fullkomligt vräkt ner vid något tillfälle. Jag minns också att jag till slut ledsnade, trampade hemåt och kom hem helt genomdränkt. Och det är klart, bokomslaget till Förverkliga din bokdröm var nära att regna inne.

Men i princip har jag varit för upptagen i juni för att hinna med att märka om det haglar eller är värmebölja. Det är upplopp i det stora projektet att skriva och ge ut Förverkliga din bokdröm. Vi skickade ut manuset till testläsare i början av månaden och har fått fantastisk fin feedback tillbaka, vi har valt distributör och skrivit andra avtal. Puh, i juli ska boken till provtryck så nu är det bara att fortsätta ligga i ett litet tag till.

Ett annat stort projekt jag råddar är Egenutgivarnas utställande på bokmässan. När vi bestämde oss för att boka en tio kvadratmeter stor monter kraxade olyckskorparna men vi är i hamn ekonomiskt. Det är långt till mässan men vi är redan fullbokade (och har nu det omvända problemet, vad ska vi göra med alla förfrågningar om att vara med när vi redan har fullt hus?). I veckan skickade jag därför ut ett digert informationsbrev till alla deltagare. Det känns som vi verkligen har medvind just nu, det fina uppslaget i tidningen Skriva bidrar säkert.

Månadens bild är hämtad från den gångna helgen. Det var Rosenfest i det 25-årsjubilerande rosariet i Trädgårdsföreningen i Göteborg. Jag hamnade där lite av en slump, tog 80 bilder och just den här la jag i min Facebook-profil. Eftersom jag fick väldigt fina ord om den visar jag upp den här också. Det har blivit en del blombilder i juni, förutom rosorna fotade jag sju sorters blommor under en promenad på midsommardagen.

Rosa blommor verkar vara ett stående tema för mina julifoton

Kristina Svensson
Månadens bild juli 2012
Märkt på:    

Kristina Svensson

Vetenskapskommunikatör, föreläsare och författare som skriver om strövtåg och smultronställen i Sverige och Frankrike. Blir på bra humör av gott kaffe, kameran och färgglada nagellack. Gillar du något, dela det vidare eller skriv en rad. Glöm inte att prenumerera på info om nya böcker.

4 reaktion på “Månadens bild juli 2012

 • 3 juli 2012 kl. 19:42
  Permalänk

  Det är sådana där bilder som gör att jag desperat gärna vill köpa en ny kamera …

  Svar
  • 3 juli 2012 kl. 19:49
   Permalänk

   Jag förstår precis, det var sådana bilder som gjorde att jag skaffade systemkamera!

   Svar
  • 3 juli 2012 kl. 20:05
   Permalänk

   Tack! En sådan här bild handlar helt om material. Med systemkamera och makroobjektiv är det bara att leta upp en fin ros och trycka på knappen.

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.