Sommaren är den perfekta tiden att jobba med sina bokmanus. Alla andra har semester det vill säga veckan splittras inte av mingel, säljsamtal eller leverans till kunder (eller av känslan att man borde lagt mer tid på sådant och mindre på sitt manus). Även telefonförsäljarna verkar ha tagit semester (eller så beror tystnaden på att jag har noll täckning inomhus). Jag har för säkerhets skull dragit till Antibes där det är befriande störningsfritt (inte en grävskopa i sikte). Jag behöver heller inte känna någonsomhelst stress över vädret. Solen skiner även imorgon. Jag kan bli sommarsolbränd vilken dag som helst. Förutsatt förstås att jag verkligen går ut medan solen är uppe, förra året höll jag mig inomhus till efter tio på kvällarna. Även i år verkar luftkonditioneringen bli min allra bästa vän.

Jag har dock som ambition att min bunt med papper och jag ska ta oss ner till stranden fem minuter bort. Den stora fördelen när man kommit till pappersstadiet är att man kan sitta och jobba var som helst. Och vi har äntligen kommit därhän att vi skrivit ut varsin omgång av Förverkliga din bokdröm. Min medförfattare Joanna Björkqvist tror att vi korrekturläser men jag har min hemliga lista med småsaker som jag tänker lägga till. Som tur var är det bara småsaker, våra testläsare var nämligen genomgående positiva. Eller vad sägs om följande:

Överhuvudtaget känns det att det är ett väl genomarbetat manus med en tydlig idé och struktur och en entusiasm och brinnande låga som saknas i de flesta fackböcker. Jag tyckte mycket om den!

Självklart kom testläsarna också med förslag på förändringar och ett par kapitel har vi helt skrivit om, men som tur var krävdes inga större ingrepp. Vilket är tur för det är faktiskt två bokmanus i högen på bilden. Jag hoppas hinna ta tag i Strövtåg runt Antibes också den här sommaren.

Av döma av statusuppdateringarna här och var så är vi inte direkt ensam om att använda sommaren som kvalitativ skrivtid. Det skrivs och redigeras runt om i landet – var jobbar du bäst?

Kristina Svensson
Sommar betyder skrivtid i Antibes

Kristina Svensson

Vetenskapskommunikatör, föreläsare och författare som skriver om strövtåg och smultronställen i Sverige och Frankrike. Blir på bra humör av gott kaffe, kameran och färgglada nagellack. Gillar du något, dela det vidare eller skriv en rad. Glöm inte att prenumerera på info om nya böcker.

4 reaktion på “Sommar betyder skrivtid i Antibes

 • 7 juli 2012 kl. 17:13
  Permalänk

  Vad är det för hemligheter du pysslar med där nere? Här ska inte läggas till! ;)

  Lycka till med korrandet!

  Svar
  • 7 juli 2012 kl. 17:15
   Permalänk

   Alltså, jag kapar också rätt friskt (mest i dina texter ;-)) så det ska nog gå jämnt ut!

   Svar
 • 9 juli 2012 kl. 19:09
  Permalänk

  Oh, vad underbart det är att läsa dessa rader. Ser med förväntan fram emot att böckerna kommer ut. Varmt lycka till och så önskar jag dig massvis med inspiration och en underbar sommar.

  Svar
 • 10 juli 2012 kl. 09:05
  Permalänk

  Å, stort tack Elisabeth för dessa fina ord. Jag önskar även dig en fin sommar med massor av inspiration.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.