När jag valde ut maj månads bild till årets fotokalender hade jag ingen aning om att våren skulle bli så sen i år att blåsippor snarare än rosor är i säsong. Rosorna är dessutom fotograferade 4 juni så de är inte ens fotograferade i maj. Men det är kanske i maj vi längtar extra mycket efter försommarens blommor? En alternativ tolkning är att jag spenderat maj de tre senaste åren i Antibes och därför inte har speciellt många typiska svenska majbilder i fotoarkivet. Och jag ville ha kalendern helsvensk i år eftersom jag tänkte göra 2014 helfransk.

En nackdel med att ha varit utomlands de tre senaste Valborg är att jag helt missat att folk har börjat skjuta fyrverkerier och smällare i tid och otid även på Valborg. Detta tycker jag är ett oskick. Jag hade en väldigt stressad 11-åring igår.

Mycket tid i april gick åt till #blogg100 och det är skönt att denna utmaning snart är klar. Två inlägg jag just nu tycker är lite roliga har tema saker som är lila, 5 skäl till varför jag gillar min SonyXperiaZ och Sveriges största exportsuccé någonsin. Idag försökte jag mig på att presentera mitt CV i skobilder men det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig.

Passar också på och tipsar om ett gästblogginlägg jag skrivit för iHerrljunga om mitt fotouppdrag för dem och önskar alla läsare en skön första maj.

Edit 2015:Den trevliga sajten iHerrljunga har tyvärr gått i graven och därmed går det inte längre att läsa mitt inlägg där.

Kristina Svensson
Månadens bild maj 2013
Märkt på:            

Kristina Svensson

Vetenskapskommunikatör, föreläsare och författare som skriver om strövtåg och smultronställen i Sverige och Frankrike. Blir på bra humör av gott kaffe, kameran och färgglada nagellack. Gillar du något, dela det vidare eller skriv en rad. Glöm inte att prenumerera på info om nya böcker.

2 reaktion på “Månadens bild maj 2013

 • 6 maj 2013 kl. 19:04
  Permalänk

  En sen vår, men så efterlängtad. Underbar bild!
  Önskar dig rika möjligheter att njuta av våren

  Svar
  • 7 maj 2013 kl. 09:57
   Permalänk

   Stort tack Elisabeth. Önskar dig detsamma.

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.