Sommaren 2015 skrev jag en text med rubriken Blir glad av att berätta fakta om min bakgrund och drivkrafter som författare. Texten var en författarpresentation till LITET förlag inför utgivningen av #författarboken. Rubrik och inledning anpassades för att passa in i förlagets stil men i övrigt är det mina tankar just då.

I samband med att Nina Larsdotter försatte LITET förlag i konkurs försvann hela webbsajten. Detta upptäckte jag via ett plugin som håller ordning på brutna länkar. Det larmade att mina länkar till litetforlag.se och till NinaLarsdotter.se inte fungerade längre. Pluginet som fungerar till WordPress heter Broken Link Checker och är lättanvänt, men kan ta en del resurser från webbsajten.

Internetarkiv guldgruva för raderade texter

Jag är en hamster som vill spara min resa som författare. Tack vare nätet har jag hittat igen min text. Det finns en sajt som heter Internet Archives. I deras Wayback Machine finns en hel del sidor indexerade och därmed sparade för eftervärlden. Sajten är dessutom sammankopplad med Broken Link Checker så ibland får man förslag på att byta ut en trasig länk till en arkiv-länk. Det kan vara särskilt fiffigt om man har länkat till recensioner, intervjuer eller texter där man citeras som expert. Den typen av länkar är viktiga att spara. Det ger trovärdighet till ens egen webbsajt. Utan länkar kan ju utdragen ur recensioner vara rena hitte-på. En bra vana som jag ska börja med framöver är att ta skärmdumpar av webbsajter där jag är nämnd.

kristina-svensson-litet

Min författarpresentation via WayBack Machine. Texten går även att läsa här.

Kristina Svensson
Hittat igen min författarpresentation via Internet Archive
Märkt på:            

Kristina Svensson

Vetenskapskommunikatör, föreläsare och författare som skriver om strövtåg och smultronställen i Sverige och Frankrike. Blir på bra humör av gott kaffe, kameran och färgglada nagellack. Gillar du något, dela det vidare eller skriv en rad. Glöm inte att prenumerera på info om nya böcker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.