Idag är dagen jag längtat efter sedan jag köpte en biljett, det är äntligen dags för WebCoast! Jag har laddat de senaste dagarna med stora mängder vitlök för att mota väck en förkylning (vampyrer, andra deltagare?).

Har också passat på och målat naglarna i en passande kulör. Ett lager OPI Cuckoo for this colour (julgransgrönt) under ett lager Isadora Magic Green (binerogrönt) blev (hoppas jag) WebCoast-grönt. Det där silvriga kladdet ovanpå är ett försök att efterlikna WebCoast logga…

Snart känd som “hon med de gröna naglarna”?

Efter detta inlägg och mitt ivriga twittrande med @VictoriaINP @lorrainedaum och @LottaBjork om gröna naglar de senaste dagarna är chansen/risken stor att jag kommer att göra mig känd som “hon med de gröna naglarna”. Oseriöst? Fel signaler? Nä, det är inte fråga om något medvetet varumärkesbygge, men skulle jag komma till WebCoast känd som “hon med de gröna naglarna” gör det mig ingenting!

För det första är jag en ny fågel i ett sammanhang där många känner varandra sedan fler år tillbaka, och att då komma dit med något rykte överhuvudtaget skulle vara positivt. Naglarna kan dessutom fungera som en öppning vid mingel. “Vilken färg har du valt på naglarna?”, “Får jag se de där omtalade naglarna?” och så är ett samtal igång.

Naglarna passar dessutom av en till anledning. Jag är kanske ny på att kommunicera på webben, men jag har lång erfarenhet av föredrag, mässor och andra möten – tillfällen då färgen på naglarna kan vara en liten men viktig detalj för helheten. Ett föredrag är för mig mer en show än en powerpointpresentation och man kan lika gärna börja förbereda ett föredrag i nagellacks-änden som i powerpoint-änden (fast det är ju klart bättre om man börjar med att tänka på åhörarna och syftet).

När jag arbetade på AstraZeneca hade jag alltid lila naglar vid viktiga externa möten. Det var samma lila nyans som AstraZenecas dåvarande storsäljare “the purple pill” (och en av två officiella färger). I kavajfickan hade jag ofta en glasflaska med några lila kapslar och hade många varianter på att få in samtalet på läkemedelsforskning, AstraZeneca som arbetsplats eller kulturskillnader, beroende på tillfälle och syfte med mötet. Är övertygad om att naglarna + pillren bidrog till att jag/AstraZeneca gjorde avtryck i bruset.

The purple pill är för övrigt bara lila i USA, i Europa säljs Nexium som vit tablett. Orsaken att den säljs som lila kapsel i USA är att där anses färgstarka kapslar ha större verkan. I katolska länder däremot förknippas lila med svepningar och ger alltså helt fel associationer. Och för att fortsätta på detta tema, blå kapslar har större placebokeffekt än röda. Någon som känner till en blå tablett? I annat fall, kolla efter erbjudanden bland spam.

Sådär, nu fick jag in ett exempel på min förtjusning för värdelöst vetande också! Vilket är sånt som min bok är späckad av :-). Jag är också fotointresserad.

Fotografera naglarna svårare än jag trott

Det här med att ta en enkel bild av naglarna är en egen historia. Jag har aldrig fotat händer tidigare och kommer nog inte göra det framöver heller. Handen som utgjorde fotoobjekt satt ihop på ett synnerligen opraktiskt sätt med handen som höll i kameran, detta begränsade antalet fotovinklar högst betydligt. Lägg till att mina händer är löjligt bleka, fingrarna krokiga att jag fick för mig att jag borde ha med mer än en nagel – för att visa vilket jobb jag lagt ner – samtidigt som vänster tumme är den enda nagel där loggan är någorlunda igenkänningsbar (jag har även försökt måla naglarna på höger hand – med vänster….).

Nåväl, här är några av mina försök. Ogästvänliga klor, konstiga blänk och så matchade visst naglarna en viss bok också :-).

Med denna presentation hoppas jag hitta några likasinnade på WebCoast.

Kristina Svensson
Gröna naglar redo för WebCoast!
Märkt på:                    

Kristina Svensson

Vetenskapskommunikatör, föreläsare och författare som skriver om strövtåg och smultronställen i Sverige och Frankrike. Blir på bra humör av gott kaffe, kameran och färgglada nagellack. Gillar du något, dela det vidare eller skriv en rad. Glöm inte att prenumerera på info om nya böcker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.