Skriver du och ger ut dina egna böcker? I våras gjorde jag en deal med Desiree Fredlund att byta böcker. Jag skickar ett ex av Jakten på den perfekta puben till henne, hon ett exemplar av sin bok My (så fort den kommer ut). Under sommaren har jag gjort samma överenskommelse med ett par till författare.

Är det någon mer som vill byta bok med mig?

Jag kommer i så fall att skicka dig ett ex av min bok. Jag kommer att läsa din och skriva en ärlig recension av den. I mitt inlägg om din bok kommer jag länka till boken på adlibris (om den säljs där) och till bokens eller din webbsida/Facebook-sida (lite beroende på dina önskemål).

Genom att länka till boken på adlibris dyker det upp en länk på din boks sida på adlibris att någon skrivit om den. (Det här inlägget ska exempelvis hamna på min).

I gengäld förväntar jag mig samma sak från dig. Har du ingen webbsida kanske du har ett Facebook eller google +-konto? Eller kan skriva en recension på Adlibris eller bokus.

Vad är vitsen? Ja vi hjälpts åt att sprida information om varandras böcker! Länkar är viktigt för att våra respektive böcker ska komma högt upp i sökningar. Plus förstås att vi tipsar våra läsare om böcker de kanske annars missat, eftersom de inte är utgivna på förlag med stor marknadsföringsbudget.

Edit dec 2017: Stort tack för många spännande böcker. Numera har jag ändrat mig och boktipsar enbart om böcker som riktar sig till samma läsare som de jag själv skriver till.

Kristina Svensson
Ska vi byta böcker med varandra?
Märkt på:        

Kristina Svensson

Vetenskapskommunikatör, föreläsare och författare som skriver om strövtåg och smultronställen i Sverige och Frankrike. Blir på bra humör av gott kaffe, kameran och färgglada nagellack. Gillar du något, dela det vidare eller skriv en rad. Glöm inte att prenumerera på info om nya böcker.

12 reaktion på “Ska vi byta böcker med varandra?

  • 16 augusti 2011 kl. 16:39
   Permalänk

   Tack Gunnar! Hoppas jag med.

   Svar
 • 16 augusti 2011 kl. 09:22
  Permalänk

  Det är jag gärna med på! Jag har bytt med några andra och blivit väldigt nöjd varje gång!

  Svar
  • 17 augusti 2011 kl. 18:48
   Permalänk

   Vad roligt Hanna, jag mejlar dig med detaljer och adressuppgifter.

   Svar
 • 17 augusti 2011 kl. 09:46
  Permalänk

  Hej Kristina,
  Utmärkt idé! Självklart vill jag byta min bok “Bli inredare” mot din bok på de villkor som du föreslår.

  Hälsningar,
  Holger

  Svar
  • 17 augusti 2011 kl. 18:49
   Permalänk

   Perfekt, jag ser fram emot att läsa den. Jag mejlar dig med/om adress.

   Svar
 • 15 februari 2012 kl. 23:22
  Permalänk

  Hej igen Kristina,
  Självklart skulle jag vilja byta bok ännu en gång med dig – om du tycker att det är intressant. Jag ser fram mot dina böcker om Bygghelvetet eller om Antibes, vilken som kommer först. Jag har just skickat min bok om att bli professionell festfixare till tryckeriet. Jag hoppas få den under första veckan i mars.
  Är du intresserad av det?
  Hälsningar,
  Holger

  Svar
  • 16 februari 2012 kl. 14:53
   Permalänk

   Hej Holger!

   Vad kul och vad du är produktiv. Klart jag vill fortsätta byta böcker med dig (men det kanske dröjer ett tag innan min nästa bok blir klar!).

   Hälsar Kristina

   Svar
 • 11 september 2012 kl. 19:42
  Permalänk

  Hej igen Kristina,
  Är du fortfarande intresserad av att byta böcker så att vi kan ge varandra recensioner. Jag vet inte om jag någonsin skickade dig “Bli professionell festfixare – jobba med events, möten och upplevelser”. Du kan se den på http://jobba-event.se .Finns även här http://www.facebook.com/groups/271729436182655/#!/pages/Tips-om-eventjobb/235173283264889 Jag kan tänka mig att skriva en recension av “Förverkliga din bokdröm” om du är intresserad.
  Lycka till med allt!
  Holger

  Svar
  • 11 september 2012 kl. 19:44
   Permalänk

   Hej Holger

   Javisst har du skickat boken – tack så mycket. Ber om ursäkt för att jag inte läst och recenserat den ännu. Jag ligger ca ett halvår efter med bokskörden. Felet är att jag knappt varit hemma och när jag reser läser jag e-böcker för de tar mindre plats.

   Jag kommer dock läsa den!

   Kristina

   Svar
 • 11 september 2012 kl. 20:20
  Permalänk

  Det låter kul!
  Vill du ha “Bli professionell festfixare…” i form av e-bok så är det natuligtvis lätt att fixa.
  Jag skriver gärna om “Förverkliga din bokdröm” när du hör av dig om den.
  Hälsningar
  Holger

  Svar
 • Pingback:Författare vinner på att tipsa om andras böcker | Förverkliga din bokdröm

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.