Dag 2 peppade jag upp nedslagna författare på det stora förlaget, deltog i två tweetup, åt den obligatoriska räkmackan, diskuterade bokomslag med proffs och minglade med massor av människor. Höjdpunkterna var många men kanske särskilt det här att äntligen träffa folk som man bloggat, twittrat och på annat sätt haft kontakt med.

FörfattarJenny, Malin the writer och Sofie Trind Johansson

Marknadsföringsidéer jag tar med mig från dag 2

Hoi har ett förråd precis bredvid en monter med “världens viktigaste bok”. Torsdag förkunnade en skylt att klockan 13 skulle världens viktigaste bok avtäckas. Sedan låg boken där i sin monter ett par timmar. Fredag var montern krossad och istället hade de en teveskärm med en övervakningsfilm där en maskerad person rånar boken. Lite nyfiken på vad de tänker göra lördag och söndag…

IT-mamman (Christina Löfving) skriver på en bok och gick omkring med en t-shirt med reklam för sin bok. Kul grepp!

På varannan toalettdörr stod det “Trogna läsare sökes” varannan “Trogen make sökes”.

Kaffebehovet accelererar dag för dag. Precis när kollapsen var nära gick jag förbi den här synen. En eller annan EU-instans bjöd alla förbipasserande på kaffe och kanelbulle. I gengälld fick EU-parlamentarikern Olle Schmit en publik som lyssnade när han pratade.

Några fler bilder från fredagen på bokmässan

Aftonbladets monter var stor, gul och lutade åt alla håll. Effekten blev att det kändes som man vinminglat redan på förmiddagen.

Direktsänd radio från Bokmässan. Magnus Uggla diskuterade (sågade) Skavlan tror jag.

Praktiskt när en tweetup sker i Café Gävleborg, precis bredvid vår monter.

Debutantbloggen ordnade mingel i Hois monter. Här Oskar Källner (en av årets skribenter) samt Marcus Priftis (ett tidigare års debutant).

Hoi släppte två nya titlar på fredagen och ordnade därför vinmingel i montern (vin är ett säkert kort för att locka till sig folk har jag förstått). Det var nära ögat att det inte blivit någon release för den ena boken. Ett par timmar före releasen var böckerna fortfarande ute på vift.

Simona Arhnstedt och Pernilla Alm samtalar med Lars Rambe

Lärdomar från dag 2 på bokmässan

Vikten av bra skor kan inte understrykas. Golvet är urhårt, särskilt där det inte ligger mattor.

Det var värt gå fram till ett ansikte som såg bekant ut och fråga om det var en kollega.

Ska man ställa ut på bokmässan ska man ha en stor monter.

(Det här inlägget handlar om fredagen på bokmässan och skrevs lördag morgon. Jag hann dock aldrig lägga till de bilder som hörde till innan det var dags att ge sig av till montern. Publicerar det alltså några dagar senare, men ändrar datum så att det hamnar rätt kronologiskt). 

Kristina Svensson
Bilder från dag två på bokmässan
Märkt på:    

Kristina Svensson

Vetenskapskommunikatör, föreläsare och författare som skriver om strövtåg och smultronställen i Sverige och Frankrike. Blir på bra humör av gott kaffe, kameran och färgglada nagellack. Gillar du något, dela det vidare eller skriv en rad. Glöm inte att prenumerera på info om nya böcker.

2 reaktion på “Bilder från dag två på bokmässan

  • 11 oktober 2011 kl. 21:22
   Permalänk

   Ja det var skoj! Vad blir det nästa år?

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.