Idag tänker jag slå ett extra slag för min blogg, alltså inte inläggen i kategorin dagbok här på min företagssida, utan min foto- och reseblogg (även känd som svära över grävskopor, testa caféer och allt annat-blogg). Jag har nämligen skrivit ett par inlägg där som jag vill tipsa om.

3 råd till den som ska skaffa en systemkamera för första gången är precis vad det låter. Det är mina bästa tips till den som länge funderat på att köpa sig en systemkamera men inte vet i vilken ände han/hon ska börja. Orsaken till att jag skrivit det är att jag ofta blir tillfrågad om tips, jag minns så väl vad jag själv undrade och hur lång tid det tog att komma till beslut. Hoppas jag kan spara in lite tid åt någon annan.

Jag har fortsatt mitt fototipsande genom att att inte besvara frågan om vilket objektiv som är bäst på resan. För det finns inte ett svar. Istället har jag gått igenom en massa olika alternativ, beroende på vad man prioriterar högst: lätt packning, bra bilder eller möjligheten att kunna ta alla typer av bilder. Det blev ett mycket långt inlägg men jag hoppas lättförståeligt och till nytta.

Min egen objektivpark har utökats (eftersom jag fyllt år) så jag får själv tänka till vilket eller vilka objektiv jag ska ta med på mina resor. Just resor, framför allt till franska Rivieran, bloggar jag en del om. I säsongens sista avsnitt av teveprogrammet Resebyrån var utmaningen att åka till franska Rivieran på lågbudget. Det går om någon undrar. Jag har sett programmet, skrivit ner vad de gjorde och kommit med mina förslag.

Det har blivit några inlägg från Funäsdalen på sistone i resebloggen och på gång till är en serie från en gästbloggare som rest i Mongoliet och Transibiriska järnvägen.

Jag skriver även tipsinlägg här. Mitt inlägg med 5 tips för bra CV-bilder blev så väl mottaget att jag skrivit ett med tips för bra visitkort (ska bara illustreras innan det publiceras). Däremot går det trögare med mina utlovade bokrecensioner. Jag har inte ens börjat på min julläsning ännu :-(.

Kristina Svensson
Nybloggat: kameratips, resetips och snart visitkortstips

Kristina Svensson

Vetenskapskommunikatör, föreläsare och författare som skriver om strövtåg och smultronställen i Sverige och Frankrike. Blir på bra humör av gott kaffe, kameran och färgglada nagellack. Gillar du något, dela det vidare eller skriv en rad. Glöm inte att prenumerera på info om nya böcker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.