När jag tog den här bilden var jag inte alls nöjd. Det var för lite is, för låga fjäll, för många buskar och inte tillräcklig dramatik. Jag gav den två stjärnor vilket är min slaskklass för alla dåliga bilder som ändå är bilder (enstjärniga är de där linslocket fortfarande är på).

Sedan dess har jag ändrat mig och den hänger nu på väggen i min fotokalender. Idag får solnedgången som speglar sig i Tänndalsjöns vatten mig att längta till fjällen, till att glida runt på de vita vidderna. I Stockholm är det jämngrått ute och de enda vita drivorna i sikte är högarna av olika manus (de är desto fler). Jag har inte åkt en meter skidor den här vintern (känns extra surt efter mina besvär att få hit dem).

För första gången på tjugo år är jag inte i Dalarna den här helgen utan ska se Vasaloppet på tv. Det känns lite udda. Det ska bli skönt förstås att ha sovmorgon, jag är glad att inte åka i årets blöta upplaga och det kommer vara en befrielse att inte sitta på måndag med ett par tusen bilder att sortera. Samtidigt har det varit roligt, både att åka och att vara fotograferande funktionär. Mina foton har också varit uppskattade. En av bilderna från förra året pryder just nu förstasidan på Älvdalens kommuns webb.

Tack för alla gratulationer!

Kort sagt tycker jag det är lättare att börja på nya projekt eller nya vanor än att släppa taget om gamla. På detta tema tänkte jag skriva några rader om mitt nya jobb. Först och främst vill jag ta tillfället i akt och tacka för alla gratulationer och lyckönskningar. Jag blev glad för alla men har valt ut och sparat några favoriter.

Grattis Kristina!! You’re an inspiration!!

Kaxigt och helt perfekt!

Nej men Gud vad kul. Helt fantastiskt. Verkligen du i ett nötskal. Du kommer ha så himla roligt. Kör hårt.

WOW! Supergrattis, de kunde inte fått någon bättre!  Då blir det bubbel!

Grattis Kristina.
Det här kommer verkligen att passa dig.

Så roligt, det låter som ett utmärkt uppdrag för dig!!

Huuur kul som helst!  Rätt kvinna på rätt plats!

Grattis grattis #girlpower så himla kul. #High5

Grattis till er båda!! Hoppas kunna dyka upp på So Stockholm Gallery i mars.

Härligt att höra Kristina. Rätt person på rätt plats!

DU står för kvalitet.

Klockrent Kristina!Stort grattis!

Tack alla! Det ska bli en mycket spännande resa. Lite skakig ibland men jag har en tydlig bild om vart vi ska. Vill du får du gärna följa mig på Lavas blogg. Jag har anmält oss till #blogg100, utmaningen att blogga ett inlägg om dagen i hundra dagar, som ett sätt att få fart på innehållsskapandet.

PS! Missa inte att det är bokrea på Förverkliga din bokdröm till och med tisdag.

Kristina Svensson
Månadens bild mars 2014
Märkt på:                

Kristina Svensson

Vetenskapskommunikatör, föreläsare och författare som skriver om strövtåg och smultronställen i Sverige och Frankrike. Blir på bra humör av gott kaffe, kameran och färgglada nagellack. Gillar du något, dela det vidare eller skriv en rad. Glöm inte att prenumerera på info om nya böcker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.