En av de vanligaste frågorna jag får just nu är hur kommer Lava att sälja böcker? Jag sitter inte inne med hela svarat ännu men har en del idéer. Förutsättningarna är att Lava äger ingen rikstäckande bokhandelskedja, vi har inga planer på att starta någon i brådrasket och frågan är om det är kostnadseffektivt att anlita ett säljbolag för att få ut böckerna i den traditionella bokhandeln.

Två metoder som jag tror på för att sälja böcker är att marknadsföra böcker via nätet och att träffas på event. Häromdagen publicerade KNTNT en artikel jag skrivit om att sälja böcker via content marketing så jag hoppar över den biten och går direkt på event.

Lava Pop Up Book Store 11 mars 2014

E-böcker och möjligheten att sitta hemma och spontanköpa en bok i all ära, det är också trevligt att träffa personen bakom verket. Det ger en extra dimension till läsande om man vet varför det skapats och en bok känns mer värdefull om den är personligt signerad. Det tycker i alla fall jag och därför startar vi i Lava Pop Up Book Store. Vi kommer inleda i Stockholm på ett galleri men hoppas såklart att expandera till andra städer längre fram. Premiären eller generalrepetitionen är nu på tisdag 11 mars kl 17-20 i Kungsträdgården. Alla som skrivit böcker är varmt välkomna att ta med sig sina böcker, mingla runt och byta eller sälja sina böcker med andra som slutit upp. Kvällens program ser i korthet ut så här.

Bakom det korta ordet samtal gömmer sig en hel del intressant. Exempelvis kommer jag att presentera några av Lavas första författare och jag kommer att ha ett samtal om bokomslag tillsammans med experterna Johan Carpner och Helena Modéer. Dramaturgen Cajsa Winqvist kommer också. Mitt mål är att det ska bli en trevlig kväll där alla får med sig något matnyttigt hem.

Nästa steg är att utvärdera kvällen och använda erfarenheterna till kommande event i Lavas regi.

Vill du vara med? Det är fri entré, anmäl dig till lava@sostockholm.com senast 10 mars 2014.

Välkommen!

PS! Följ gärna Lavas blogg.

Kristina Svensson
Lava kommer sälja böcker via event
Märkt på:            

Kristina Svensson

Vetenskapskommunikatör, föreläsare och författare som skriver om strövtåg och smultronställen i Sverige och Frankrike. Blir på bra humör av gott kaffe, kameran och färgglada nagellack. Gillar du något, dela det vidare eller skriv en rad. Glöm inte att prenumerera på info om nya böcker.

3 reaktion på “Lava kommer sälja böcker via event

 • 6 april 2014 kl. 12:08
  Permalänk

  Hej, såg först idag om ert event om böcker 11 mars. Jag hade gärna varit med där. Har ni någon mailinglista så vill jag gärna vara med där. Har ni tankar på att sälja färdiga böcker? Alltså författaren/egenutgivaren tar fram och trycker sin bok men ni finns med för marknadsföring och försäljning. Det är ju det som är det stora kruxet för egenutgivare.
  Vänliga hälsningar
  Staffan Öberg

  Svar
  • 6 april 2014 kl. 12:45
   Permalänk

   Hej Staffan,

   Vad synd att du missade inbjudan. Jag upplevde att jag närmast spammade världen men inbjudningar. La den bland annat i Egenutgivarnas Sthlm-grupp.

   Jag ska se till att du hamnar på mejllistan för kommande event.

   Vårt tjänsteutbud växer hela tiden och jag ska ta din idé till idébanken. Just nu tror jag inte riktigt den funkar. Ett av våra argument gentemot media och återförsäljare är att Lavas böcker har genomgått en urvals- och förädlingsprocess och den är svår att garantera om vi inte gjort den. Sedan påbörjas marknadsföringsplanerandet samtidigt som boken antas, vanligen ett antal månader innan lanseringen. Men man ska aldrig säga aldrig, kanske byter vi spår.

   Trevlig helg

   Svar
 • Pingback:Hur marknadsför och säljer Lava förlag böcker?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.