augusti 2017 Aix 5290

Det låter kanske tjatigt att återigen skriva att detta är en favoritbild, själva idén med månadens bild är att presentera favoriter. Men jag gillar denna skarpt. Det är ljuset som gör det. Jag tycker att jag har fångat själva essensen av livet i Provence: att ta det lugnt i skuggan av ett träd bredvid någon historiskt intressant byggnad. Färgskalan med pastelligt gult och grönt är också rätt.

Bilden är tagen i Aix under en av mina researchsresor till boken Mitt Provence. Byggnaden med den pampiga porten är katedralen. Jag blir väldigt sugen på att åka dit, sätta mig ner och beställa en fransk kaffe när jag ser den här bilden. Någon som får samma känsla eller är det bara jag?

Fler bilder och text om Provence gamla huvudstad Aix hittar du i min bok eller på min blogg.

Månadens bild: Lummig paus i Aix
Kristina Svensson
Vetenskapskommunikatör, föreläsare och författare som är aktuell med böckerna Författarboken och reseguiderna Mitt Nice och Mitt Provence. Försöker också få fason på presentboken Strövtåg runt Antibes.

Blir på bra humör av gott kaffe, kameran och färgglada nagellack.

Dela gärna inlägg som du gillar eller varför inte prenumerera på info om nya böcker.
Taggar:             

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.