Det låter kanske tjatigt att återigen skriva att detta är en favoritbild, själva idén med månadens bild är att presentera favoriter. Men jag gillar denna skarpt. Det är ljuset som gör det. Jag tycker att jag har fångat själva essensen av livet i Provence: att ta det lugnt i skuggan av ett träd bredvid någon historiskt intressant byggnad. Färgskalan med pastelligt gult och grönt är också rätt.

Bilden är tagen i Aix under en av mina researchsresor till boken Mitt Provence. Byggnaden med den pampiga porten är katedralen. Jag blir väldigt sugen på att åka dit, sätta mig ner och beställa en fransk kaffe när jag ser den här bilden. Någon som får samma känsla eller är det bara jag?

Fler bilder och text om Provence gamla huvudstad Aix hittar du i min bok eller på min blogg. Eller spana in var jag varit andra år i augusti

Kristina Svensson
Månadens bild: Lummig paus i Aix
Märkt på:            

Kristina Svensson

Vetenskapskommunikatör, föreläsare och författare som skriver om strövtåg och smultronställen i Sverige och Frankrike. Blir på bra humör av gott kaffe, kameran och färgglada nagellack. Gillar du något, dela det vidare eller skriv en rad. Glöm inte att prenumerera på info om nya böcker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.