Snö i Provence!? Ja faktiskt. Det är vinter där också även om det inte är så många besökare som ser det eftersom de flesta hotell och restauranger är stängda i januari. I de fåtal som är öppna sprakar brasorna välkomnande medan grytorna puttrar på spisen.

Månadens bild föreställer Pont Julien i Luberon. Det finns flera skäl till att jag gillar bilden. En är den blå himlen som dök upp från ingenstans. Fem minuter tidigare var himlen igenmulen och fem minuter efteråt hade molntäcket slutit sig igen, men just när jag tog denna bild var himlen klarblå vilket gör hela bilden gladare på något sätt. Sedan var det så oväntat att hitta en romersk bro mitt ute i ingenstans och jag är så glad över att jag insisterade på att vi skulle följa vägskylten och ta omvägen och titta på den. Jag är lite fascinerad av romarna och de dyker upp titt som tätt i mina böcker. Den här bron användes exempelvis för fordon i nästan tvåtusen år. Tvåtusen är en svindlande massa år. Kunde de ana när de byggde bron hur länge den skulle stå? Var det planerat eller låg det bara för dem att bygga med kvalitet?

Resa i Peter Mayles fotspår kommer i bok

Ovanpå alla dessa utmärkta skäl till att gilla bilden är den dessutom tagen under en riktigt rolig expedition i Peter Mayles fotspår. Hela historien har jag skrivit ner och lagt in i ett av mina manus så att ni ska få chansen att läsa den så småningom. Dock dröjer det ett tag innan just den boken kommer att publiceras, ett par andra ligger före i planeringen. 2015 är året då min publikationslista ska växa!

Har du inte redan gjort det kan det vara hög tid att anmäla att du vill ha ett mejl när nästa bok är klar

Hyser du författardrömmar ska du inte missa att vi dragit igång en till omgång av intervjuerFörverkliga din bokdröms sajt. Det kommer både att bli spännande uppdateringar med några av de författare som intervjuades i boken och med läsare av boken som berättar hur de gjorde.

Tipsar också om det bästa från 2014 på min blogg. Det har blivit ett och annat café runt om i Sverige samt en del träffar med bloggvänner på franska Rivieran.

 

Kristina Svensson
Månadens bild: Pont Julien Provence
Märkt på:        

Kristina Svensson

Vetenskapskommunikatör, föreläsare och författare som skriver om strövtåg och smultronställen i Sverige och Frankrike. Blir på bra humör av gott kaffe, kameran och färgglada nagellack. Gillar du något, dela det vidare eller skriv en rad. Glöm inte att prenumerera på info om nya böcker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.