Det här är i efterhand en av de bilder från Marseille som jag gillar allra mest. hade jag däremot panik över dimman som gled in från Medelhavet. Till reseguiden Mitt Provence behövde jag bilder med klarblå himmel, något som är rätt vanligt i Provence. Men just när jag var ute på mina researchresor så dök det minsann upp allehanda väderfenomen som rent fotografiskt gjorde bilderna mer intressanta, men inte passade in i mallen för detta projekt.

Månadens bild är från mitt favoritområde i Marseille, de kvarter som skapades till Kulturhuvudstadsåret 2013. Resten av Marseille är jag lite mer skeptiskt inställd till. I somras pendlade jag mer eller mindre till Marseille, ett tag funderade jag på om vi skulle byta titel till Mitt Marseille. Jag hann förstås inte igenom hela staden, det är ändå Frankrikes andra största stad vi talar om, men av de områden jag betade av är MuCEM-området mellan Vieux Port och de moderna hamnarna en klar favorit.

När jag tog bilden stod jag på gångbron till det utseendemässigt spektakulära nya utställningshuset. På bilden är det gamla fortet St Jean och inloppet till den gamla hamnen som idag är hem för fritidsbåtar. Jag är så förtjust i just denna bild att jag visat upp den förut, tillsammans med den motsatta. Det vill säga en bild tagen från muren nedanför fyren mot bron som jag står på. De båda bilderna från Instagram finns här.

Kristina Svensson
Månadens bild: hamninloppet i Marseille
Märkt på:            

Kristina Svensson

Vetenskapskommunikatör, föreläsare och författare som skriver om strövtåg och smultronställen i Sverige och Frankrike. Blir på bra humör av gott kaffe, kameran och färgglada nagellack. Gillar du något, dela det vidare eller skriv en rad. Glöm inte att prenumerera på info om nya böcker.

2 reaktion på “Månadens bild: hamninloppet i Marseille

  • 9 april 2017 kl. 18:40
   Permalänk

   Hej,
   Visst vill man, särskilt när det är kallt och fullt med pollen i Sverige :). Trevligt att du tittade förbi!

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.