April är egentligen inte någon favorit hos mig. Orsaken stavas B-J-Ö-R-K. Fint träd på sitt sätt men jag är riktigt allergisk mot björkpollen. Värst är ögonen. Har provat igenom alla ögondroppar på marknaden med illröda ögon som bästa resultat. Så de senaste åren har jag flytt Göteborg när björken har härjat som värst. Antingen upp till fjälls, få saker slår att gå på tur på skare i strålande solsken. Gräva ner sig i en sydsluttning, plocka fram grillen och njuta av livet. Nackdelen är att blåser det från fel håll så kommer det infernaliska pollenet i alla fall (det som i pollenrapporten så fint kallas fjärrtransporterat pollen). Visserligen i mindre mängder men ändå. (Och stannar man alltför länge så börjar björken blomma uppe i Härjedalen och då är man torsk. Vi bor i en björkskog.)

En säkrare lösning är därför att helt lämna landet. Franska Rivieran visar dessutom upp sin allra bästa sida i slutet av april. Samtidigt som björken skördar offer i Göteborg är det bad(dopp)premiär i Medelhavet. Och är det lite för kyligt för bad, då är det desto bättre väder för att ge sig av ut och vandra. Det var under en sådan vandring jag råkade på den här bilden. För den här bilden har jag verkligen bara råkat på. Den var där, fix och färdig. Bara att hålla upp kameran och trycka av. Och när jag kom hem var det inget att göra i datorn, bilden var perfekt som den var.

Är det någon som vill ta en egen bild av den söta stenbron så finns den i Vallée du Brague, någonstans mellan Biot och Valbonne. Det går en vandringsled mellan dessa orter som jag gått mittendelen av. Det finns också möjlighet att fotografera en del söta små vattenfall längs vägen.

 

Kristina Svensson
Månadens bild – april 2011
Märkt på:            

Kristina Svensson

Vetenskapskommunikatör, föreläsare och författare som skriver om strövtåg och smultronställen i Sverige och Frankrike. Blir på bra humör av gott kaffe, kameran och färgglada nagellack. Gillar du något, dela det vidare eller skriv en rad. Glöm inte att prenumerera på info om nya böcker.

En reaktion på “Månadens bild – april 2011

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.