Antibes mellan Nice och Cannes är en riktig svenskfavorit. Kanske beror det på att gamla stan har lika många charmiga gränder som de provensalska bergsbyarna, men Antibes ligger vid havet med långa sandstränder? Dessutom finns det en rik historia i varje gathörn och det är normalt sätt lätt att ta sig hit från Sverige.

Just den här vyn är en av mina favoriter. Fotot är tagen från Albert I-parken, den med den röda sanden. Jag brukar gå ner dit rätt ofta för att se vilken färg havet har just idag. När jag valde ut bilden till fotokalendern kunde jag aldrig gissat att jag inte har en aning om när får jag möjlighet att fota den igen.

Men jag gräver i arkivet och försöker utnyttja tiden på bästa sätt. Till exempel skrev jag för ett tag sedan om Martyrtorgets historia och ansiktslyftning och häromdagen om Fort Carré.

Kristina Svensson
Månadens bild: den klassiska vyn över Antibes
Märkt på:        

Kristina Svensson

Vetenskapskommunikatör, föreläsare och författare som skriver om strövtåg och smultronställen i Sverige och Frankrike. Blir på bra humör av gott kaffe, kameran och färgglada nagellack. Gillar du något, dela det vidare eller skriv en rad. Glöm inte att prenumerera på info om nya böcker.

3 reaktion på “Månadens bild: den klassiska vyn över Antibes

  • 23 april 2020 kl. 08:44
   Permalänk

   Tack tack Helena!
   Det är alltid vackert där men i olika färgskala.

   Svar
   • 12 maj 2020 kl. 11:08
    Permalänk

    Ja, det är ju så med ljus, färgskalor med mera att det skapar olika vyer och stämningar.

    Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.