Är du medlem i Författarförbundet har du chans att delta i en diskussion om hur förutsättningarna för marknadsföring ser ut just nu. Datumet är 15 maj 2018 och platsen är Författarnas hus. Anmälan sker via medlemssidorna. Det kommer att bli en toppenkväll, det är jag övertygad om. Se själv inbjudan nedan.

Författarförbundets inbjudan till medlemskväll

Aktuell men osynlig eller kanske är det din bok alla pratar om?

Det avgörande för att en bok ska leva är att man når ut med den. Har förutsättningarna för marknadsföringen förändrats? Nya vägar nya format? Vad finns att göra? Vad gör förlaget och vad kan du göra själv?

Vi välkomnar medlemmar och förlag till en viktig diskussion om vad vi gemensamt kan göra för att marknadsföra en bok.

Grethe Rottböll (förbundsstyrelsen) modererar samtalet mellan: Jenny Bjuhr Berggren kommunikationsdirektör Bonnierförlagen, Svante Weyler, förläggare Weylers förslag, Kristina Svensson vetenskapskommunikatör och författare med eget förlag, samt Cecilia Knutsson, publicistisk chef för textböcker och förläggare Rabén & Sjögren.

Visst låter det intressant? Jag är så nyfiken på vad övriga i panelen har att säga samt frågor från publiken. Jag ser så mycket fram emot denna kväll att jag avstår från ett studiebesök, som jag också såg fram emot, för att delta i det här istället. Hoppas att jag kan ta med mig nya boken Nå ut med din bok denna kväll. Jag fick ge upp min ambition att ha med den till Egenutgivardagen som BoD arrangerade i Stockholm i helgen som gick. Vilket var synd då flera frågade efter den och ville köpa den. Jag fick hålla hårt i mitt provtryck för att det inte skulle vandra iväg.

Den ena bilden på mig är just från Egenutgivardagen, en trevlig tillställning som jag hoppas skriva en rad om separat skrivit om här. Den andra bilden på mig är från ett annat framträdande under april månad. Texten i bakgrunden ger en ledtråd. Jag pratar jag om Medtech4Health under Medicinteknik i Skåne på Universitetssjukhuset i Lund. Den bilden har alltså inget med marknadsföring eller min nya bok att göra, men den kvalar in på grund av att det är en bra bild av mig.

Edit 29 april: la till länk till min text om Egenutgivardagen.

Kristina Svensson
Jag sitter i panelen under Författarförbundets medlemskväll om marknadsföring

Kristina Svensson

Vetenskapskommunikatör, föreläsare och författare som skriver om strövtåg och smultronställen i Sverige och Frankrike. Blir på bra humör av gott kaffe, kameran och färgglada nagellack. Gillar du något, dela det vidare eller skriv en rad. Glöm inte att prenumerera på info om nya böcker.

En reaktion på “Jag sitter i panelen under Författarförbundets medlemskväll om marknadsföring

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.