Årets höjdpunkt i boksvängen, bokmässeveckan är här! Håret är klippt, nya klänningar inköpta och naglarna är (snart) målade. I mina förberedelser ingår också att försöka sova fem kvart i timmen för att inte börja mässan med alltför stor sömnskuld. Samtidigt ska monter byggas och tusen smågrejer fixas. Lägg till att det trillar in en massa sista-minuten-sysslor så blir det inte så mycket tid kvar för det där sovandet.

Seminarium med Petra Jankov Picha

I år ska jag för första gången hålla ett seminarium. Det ska bli riktigt kul! Har du seminariekort (eller skaffar en enstaka biljett) är detta tiden att passa: torsdag 25 september kl 10.30 -10.50 i F3, en lokal som ligger på plan två bredvid Digitala Torget som i sin tur ligger vid bron till Focus parkering. Så här står det i mässans program:

Egenutgivning det nya svarta

Medan förlagsbranschen är i djup kris frodas egenutgivningen. Vilka är de största utmaningarna respektive fördelarna för författarna med denna utveckling? Kristina Svensson, grundare av Egenutgivarna, samtalar med journalisten Petra Jankov Picha.

Spännande tider för indieförfattare

Katalogtexten skrev jag i vintras. Hade jag skrivit den idag hade jag kanske använt ordet indie-författare istället för egenutgivning. En egenutgivare i min definition är en upphovsrättsperson som fattar beslut om publiceringen och bekostar utgivningen av sitt verk. Detta rymmer allt från personer som tecknar ner sina memoarer för familjens räkning till driftiga entreprenörer som lever på sitt författarskap. Indie-författare är för mig en bredare beteckning som fokuserar på förhållningssätt snarare än utgivningsform. En indie-författare är en oberoende författare som värnar sitt eget författarskap. En indie-författare kan vara egenutgivare men kan också publicera sina verk på andra sätt om det är mer fördelaktigt. Så använder jag orden men du kanske har en annan definition? Skriv den gärna i en kommentar i så fall.

En indieförfattare som jag beundrar och som jag hade förmånen att få tillbringa ett intensivt dygn ihop med för en vecka sedan är Joanna Penn. Rekommenderar hennes inspirerande blogginlägg om sitt besök i Stockholm.

Välkommen till Lavas monter B02:40

Hoppas att vi ses under Bokmässan i Göteborg. Om du inte har möjlighet att gå på seminariet kom förbi Lava förlags monter B02:40. Jag finns där av och till hela mässan och säljer Lava förlags böcker. Kvart i elva och kvart i tre varje dag händer något särskilt i montern, exempelvis PR-tips med Maria Forssén (fredag kvart i tre), coachning med Kjell Enhager eller speed-dating med någon av lektörerna.

Välkomna!

Det svartvita fotot: Petra Rolinec.

 

Kristina Svensson
Egenutgivning det nya svarta – seminarium på Bokmässan
Märkt på:                            

Kristina Svensson

Vetenskapskommunikatör, föreläsare och författare som skriver om strövtåg och smultronställen i Sverige och Frankrike. Blir på bra humör av gott kaffe, kameran och färgglada nagellack. Gillar du något, dela det vidare eller skriv en rad. Glöm inte att prenumerera på info om nya böcker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.