Sista bilden i mina fotokalendrar brukar jag vika till en julrelaterad bild. I år valde jag en krans från en av julmarknaderna. Jag har för mig att kransen är köpt på Fröjdvallen i Bruksvallarna men den skulle kunna vara inhandlad på julmarknad i Funäsdalen eller Bygdegården i Tänndalen. Jag brukar gå på alla tre om jag har möjlighet. Bilden är från 2017, ett år med många julmarknader.

Kransen hänger på en dörr målad i rött och blått vilket är två av Härjedalsfärgerna. Den tredje är grönt. Härjedalens byggnadsvård har tagit fram tre linoljefärger med rätt nyanser. De baseras på möbler och inredning från 1700- och 1800-talet, bland annat schatullmakaren Jöns Ljungbergs predikstol i Tännäs kyrka. Denna dörr är dock målad med någon annan färg.

Det var sista bilden på temat Härjedalen som jag valde för att passa ihop med boken Strövtåg i Funäsfjällen. När detta skrivs (i tid för att skicka ut alla beställda kalendrar) har jag ännu inte bestämt temat för 2022. Om jag ska ha en plats som tema lutar det Mölndal eller Provence (igen). Två andra idéer är broar och vattendrag. (Jag lär ha bestämt mig innan detta publiceras, annars har jag svårt hinna trycka kalendrarna i tid).

Önskar alla läsare en god avrundning på året!

Kristina Svensson
December 2021: Julkrans på en Härjedalsblå dörr
Märkt på:        

Kristina Svensson

Vetenskapskommunikatör, föreläsare och författare som skriver om strövtåg och smultronställen i Sverige och Frankrike. Blir på bra humör av gott kaffe, kameran och färgglada nagellack. Gillar du något, dela det vidare eller skriv en rad. Glöm inte att prenumerera på info om nya böcker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.