Då var det dags för nytt år och nya möjligheter igen! Årets tema för fotokalendern är vatten. Då passar det fint att börja med Vättern som jag fotat så många gånger.

Just den här bilden tog jag en morgon när jag var på väg från Mölndal till Linköping. Jag hade en tid och passa, och skulle lifta upp med en bil som skulle till Stockholm. Vi hade inte startat tillräckligt tidigt för att hinna göra några längre stopp. Men soluppgången var så fantastiskt vacker att jag tvingade min chaufför att göra ett snabbstopp så jag fick ta några bilder från rastplatsen.

Bilden använde jag sedan på ett stort uppslag i boken Smultronställen mellan Göteborg och Stockholm. Jag gillar att den boken har bilder från alla årstider. Det är en sådan där detalj som visar att det ligger mycket arbete bakom, men det är kanske inte alla som ser det.

Ruinen på bilden är välbekant idag för alla som kör motorvägen, annat var det en gång i tiden. Läs gärna vad jag skrivit om Brahehus historia!

Kristina Svensson
Månadens bild: Brahehus i januarikyla

Kristina Svensson

Vetenskapskommunikatör, föreläsare och författare som skriver om strövtåg och smultronställen i Sverige och Frankrike. Blir på bra humör av gott kaffe, kameran och färgglada nagellack. Gillar du något, dela det vidare eller skriv en rad. Glöm inte att prenumerera på info om nya böcker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.