Förvandla den monotona resan mellan Göteborg och Stockholm till en lustfylld utflykt med denna vägvisare till gårdsbutiker, historiska platser och bästa kaffet. Följ med på upplevelser i Tygriket, bland gårdarna runt sjön Åsunden, genom äppeldalen, längs Vättern, runt Östgötaslätten och kusten i Södermanland. I boken får du också träffa några av dagens och gårdagens entreprenörer som format landskapet du reser genom.

Utflyktsboken jag själv saknade

Korv på macken i all ära. Det blir lätt tjatigt att äta samma sak. Därför började jag göra avstickare från motorvägen varje gång jag körde bil mellan Stockholm och Göteborg. Ibland hamnade jag mitt ute i ingenstans och ibland gjorde jag fynd. Ibland hittade jag ställen att äta på, ibland fick jag nöjda mig med en bild på ett snyggt träd. En del av mina fynd (och vedermödor) har jag delat med mig av på min reseblogg och i olika sociala medier.

Sedan har jag fått svar. Detta har lett till en spiral där jag samlat in, besökt och spridit vidare. Nu har jag satt ihop en bok - den bok jag själv skulle vilja ha. Jag har satsat rejält och gjort en stor fin bok med massor bilder.Jag är oförbätterlig när det gäller en sak, jag blandar in allt jag är fascinerad av. Så den som tänker sig en lista med fikaställen rakt upp och ner kommer att bli överraskad av att möta historiska figurer, blommor och lite annat smått och gott. Dessa detaljer är insprängda mellan gårdsbutiker och kaffeställen, eller kanske tvärtom.

Sagt om boken

Trots att jag under många år kört fram och tillbaka mellan Göteborg/Stockholm har jag helt missat alla dessa guldkorn. Är så glad att det äntligen finns en bok som visar på alla Smultronställen som annars skulle ha förblivit dolda för alla som ofta kör denna väg. Efter att ha läst boken fick jag en helt annan syn på resan mellan Göteborg/Stockholm. Istället för att bara vilja komma fram, blir resan ett enda stort äventyr. Älskar boken!

Författaren Kim M. Kimselius

Smakprov på boken

Sedan jag började arbeta med boken 2013 har jag delat med mig av blogginlägg från mina researchresor, något som gett mig många nya tips. Du hittar en sammanställning av dem från Stockholm till Göteborg (omvänt jämfört med boken) på min reseblogg.

Har du förslag till nästa upplaga?

Har du tips på ställen jag borde ta med i nästa upplaga? Gårdsbutiker, vingårdar eller goda glassar? Udda sevärdheter och historier från förr? Jag uppskattar om du skickar en rad i så fall. Många ställen som är med i boken har jag besökt efter tips från läsare. Under arbetet med boken har jag bloggat om en del tips. De hittar du på min reseblogg du via etiketten mellan Stockholm och Göteborg.

Bokomslag och form: Amala + Kramala

ISBN: 978-91-980315-4-6

Förlag: KS förlag

Utgivning: 2019

Länkar till Bokus & Adlibris

Antal sidor: