Två gånger på kort tid har jag ramlat över en annons som fått mig att hoppa till, trots att jag inte aktivt letar jobb. Det är Preera som annonserar efter en managementkonsult med rubriken “Vill du arbeta på ett världsomspännande amerikanskt managementkonsultföretag? Vad synd. Då är Preera inget för dig.

Ett sådant tweet gjorde åtminstone mig väldigt nyfiken. När jag klickade på länken belönades jag med följande läsning.

Aldrig tveka att arbeta för varaktiga förändringar.
Aldrig tveka att arbeta för varaktiga förändringar
tillsammans med dem förändringarna berör.
Aldrig förledas tro att nya beteendemönster kan beslutas
fram.
Aldrig tveka att förespråka lösningar baserade på
hållbar utveckling.
Aldrig ensidigt fokusera på analys på bekostnad av
implementering och genomförande.
Aldrig upphöra att förlita sig på ålder och erfarenhet.
Aldrig upphöra att förlita sig på unga, begåvade,
egensinniga medarbetare.
Aldrig glömma bort … människan, varken den innanför
eller utanför de egna väggarna.
Aldrig sluta att verka för en bättre värld.

Texten är ett utdrag ur deras nya visionsskrift. En attraktiv annons från en attraktiv arbetsgivare blir mitt intryck. Orsak? För mig känns det äkta och smart skrivet, konkret för att vara visioner och mål. Jag råkar dessutom gilla förändring: jag gillar att driva, eller snarare katalysera, förändring och jag gillar att se hur människor utvecklas, när de får rätt förutsättningar.

Vad säger ni? Faller jag för deras text bara för att jag gillar förändringar? Eller för att jag var på ett trevligt frukostseminarium hos dem för några veckor sedan? Eller är det fler som gillar annonsen? Sett några andra attraktiva jobbannonser?

(Annonsen finns bland annat på DI.se samt på Preeras webbsida. Jag har ramlat över den i mitt flöde på Twitter och LinkedIn.)

Kristina Svensson
Riktigt attraktiv jobbannons från Preera
Märkt på:                

Kristina Svensson

Vetenskapskommunikatör, föreläsare och författare som skriver om strövtåg och smultronställen i Sverige och Frankrike. Blir på bra humör av gott kaffe, kameran och färgglada nagellack. Gillar du något, dela det vidare eller skriv en rad. Glöm inte att prenumerera på info om nya böcker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.