Om tre veckor är det upplopp i den tredje upplagan av knytkonferensen WebCoast i Göteborg. Jag har deltagit de två tidigare åren och har köpt biljett även till årets upplaga. Första året var det mest en slump att jag var med, jag råkade sitta bredvid initiativtagaren Maria Gustafsson (@mikumaria) på en middag och hon berättade om konferensen. Jag gillar människor som inte bara pratar utan genomför saker och vill gärna stödja sådana initiativ. Dessutom tyckte att det lät kul med en fysisk mötesplats för människor som normalt umgås via webben.

Jag kände inte en kotte och därför målade jag loggan på naglarna, tog en bild och delade i sociala medier. Bilden fick sådan spridning att när jag kom till WebCoast hade många sett dem.

Naglarna blev något av min grej så självklart upprepade jag detta förra året och tänker göra det i år också. Årets färg är blått så jag har shoppat mig ett blått nagellack (OPI Can’t find my czeckbook). Det blev en färgstark handväska också som är tillräckligt stor för att få med både dator och kamera. Önskar att det legat en ny mobil med lite bättre batterikapacitet på bilden också men jag får packa laddaren istället. Sedan får vi se hur årets upplaga artar sig. Första året bloggade jag en del från konferensen (och vann en surfbräda) men förra året fokuserade jag på att vara social där och då. 

Förbereda seminarium i år igen?

Knytkonferens betyder att deltagarna själva står för innehållet. Ingen av oss vet i förväg exakt vad som kommer hända mer än att en massa experter i olika ämnen samlas i en konferensanläggning på Lindholmen. Finessen är att alla kan anmäla sitt favoritämne och välja om man vill hålla ett föredrag, leda ett möte eller workshop. Förra året förberedde jag ett föredrag “Från bokidé till bok” som blev rätt populärt. Jag har inte bestämt mig ännu om jag ska göra något liknande i år men det säkraste sättet att se till att mina favoritämnen diskuteras är att hänga upp en lapp och samla ihop ett gäng likasinnade.

Kristina Svensson
Redo för mitt tredje WebCoast
Märkt på:

Kristina Svensson

Vetenskapskommunikatör, föreläsare och författare som skriver om strövtåg och smultronställen i Sverige och Frankrike. Blir på bra humör av gott kaffe, kameran och färgglada nagellack. Gillar du något, dela det vidare eller skriv en rad. Glöm inte att prenumerera på info om nya böcker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.