Vi har kommit till en av mina favoritbilder i årets kalender. Jag är svag för vattenfall och ljusspelet i grönskan gör det inte sämre. Fotot är från Röttle by, en av de magiska platser som jag upptäckt tack vare arbetet med Smultronställen mellan Göteborg och Stockholm. Genom att jag fick för mig att skriva den boken har jag tvingats ut på upptäcktsfärd. Jag har frågat mig fram och snokat upp ställen jag inte kände till.

Just när jag tog den där bilden var jag allt annat än nöjd. Det är nämligen bara en liten bit av fallet som kommit med på bilden. Jag glömde delar av fotoutrustningen i bilen och fick ta den där med makrot. Trots att jag backade så långt jag kunde fick jag bara med en bit av fallet. Nåväl, det betyder att jag har anledning att återvända.

PS! Är du nyfiken på boken rekommenderar jag att läsa den senaste statusrapporten: Snart är vägvisaren för resenärer mellan Stockholm och Göteborg klar.

Månadens bild: vattenfall i röttle
Kristina Svensson
Vetenskapskommunikatör, föreläsare och författare som är aktuell med böckerna Författarboken och reseguiderna Mitt Nice och Mitt Provence. Försöker också få fason på presentboken Strövtåg runt Antibes.

Blir på bra humör av gott kaffe, kameran och färgglada nagellack.

Dela gärna inlägg som du gillar eller varför inte prenumerera på info om nya böcker.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.