Vi har kommit till en av mina favoritbilder i årets kalender. Jag är svag för vattenfall och ljusspelet i grönskan gör det inte sämre. Fotot är från Röttle by, en av de magiska platser som jag upptäckt tack vare arbetet med Smultronställen mellan Göteborg och Stockholm. Genom att jag fick för mig att skriva den boken har jag tvingats ut på upptäcktsfärd. Jag har frågat mig fram och snokat upp ställen jag inte kände till.

Just när jag tog den där bilden var jag allt annat än nöjd. Det är nämligen bara en liten bit av fallet som kommit med på bilden. Jag glömde delar av fotoutrustningen i bilen och fick ta den där med makrot. Trots att jag backade så långt jag kunde fick jag bara med en bit av fallet. Nåväl, det betyder att jag har anledning att återvända.

PS! Är du nyfiken på boken rekommenderar jag att läsa den senaste statusrapporten: Snart är vägvisaren för resenärer mellan Stockholm och Göteborg klar.

Kristina Svensson
Månadens bild: vattenfall i röttle

Kristina Svensson

Vetenskapskommunikatör, föreläsare och författare som skriver om strövtåg och smultronställen i Sverige och Frankrike. Blir på bra humör av gott kaffe, kameran och färgglada nagellack. Gillar du något, dela det vidare eller skriv en rad. Glöm inte att prenumerera på info om nya böcker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.