I år är våren betydligt senare än den var för två år sedan när den här bilden togs. Ormhasseln är fotad i månadsskiftet mars-april och när jag nyss tittade på samma buske var hängena varken lika många eller lika stora som på bilden.

Det är samma sak i Frankrike, våren har varit kall och blommorna slår ut senare än vanligt. Det var otur för mig som varit i Provence på fotoresa under mars månad. Min plan var att ta attraktiva bilder med hundratals blommande fruktträd i blom men istället fick jag bara kala grenar. Det kan funka till egna projekt men till en reseguide av traditionellt snitt är det inte lika gångbart.

Jag håller på med en till reseguide och denna gång har jag varit öppen med det sedan jag kom överens om detaljerna i kontraktet med förlaget. Förra gången höll jag projektet för mig själv tills boken närmade sig lansering, en modell som förlaget föredrar. Orsaken till att jag ändrat stil är helt enkelt att det är ett mycket större projekt denna gång och jag behöver hjälp från personer med lokalkännedom som kan tipsa om sina pärlor. Det är mycket enklare att få hjälp om man ber om den eller i varje fall skyltar om att man har behov av den.

Jag har bloggat en del från min research, exempelvis kylslagen resa till Gorges du Verdon, Vingårdsmaraton i Var samt kända och okända sevärdheter i Luberon.

Edit: Tipstack till biologen som påpekade att jag döpt om busken. Nu har jag rättat!
Jag försöker lägga med en länk till en Trollhassel jag fotat. Det går sådär.

Kristina Svensson
Månadens bild: Ormhassel
Märkt på:    

Kristina Svensson

Vetenskapskommunikatör, föreläsare och författare som skriver om strövtåg och smultronställen i Sverige och Frankrike. Blir på bra humör av gott kaffe, kameran och färgglada nagellack. Gillar du något, dela det vidare eller skriv en rad. Glöm inte att prenumerera på info om nya böcker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.