Det är första september idag och jag har lust att skrika. Inte för att det är september som så, september är min favoritmånad: klar luft, vackra höstdagar och långa skogspromenader. Men att ytterligare en månad har gått stressar mig, vilka resultat har jag att visa världen? Tja, jo, om jag summerar så har jag faktiskt gjort en hel del, men det viktigaste, Antibes-boken, är inte i närheten av klar och ovanpå det har jag landat en förkylning (de brukar komma som ett brev på posten om jag stressar och inte sover ordentligt – vilket jag inte gjort för jag har försökt bo hemma hos mig själv och där är ju återigen/fortfarande/permanent hantverkarkaos).

När jag skriver detta så sitter jag dock utsövd på den ljumma altanen i Antibes och livet är starkt på uppåtgående. Jag börjar acceptera att ifall boken nu inte blev klar under sommaren (det där med world transplant games var kul men försenade mig rätt kraftigt) så får jag kanske ta en bit av hösten också.

Chokladblomman på bilden har jag fångat på Särö trädgård. Jag gillar chokladblommor, de gör sig verkligen på bild men jag gillar särskilt det bruna mot det ljusgröna i den här bilden. Det drar lite åt limegrönt, vilket är en av mina favoritfärger. När min bror för några år sedan bad mig åka och beställa valfritt golv åt honom så valde jag just limegrönt (han blev nöjd, han gillar också lime). Brorsan har i sin tur beställt och bestämt färg på mitt köksgolv (valnöt).

Kristina Svensson
Månadens bild – september 2011
Märkt på:        

Kristina Svensson

Vetenskapskommunikatör, föreläsare och författare som skriver om strövtåg och smultronställen i Sverige och Frankrike. Blir på bra humör av gott kaffe, kameran och färgglada nagellack. Gillar du något, dela det vidare eller skriv en rad. Glöm inte att prenumerera på info om nya böcker.

2 reaktion på “Månadens bild – september 2011

 • 4 september 2011 kl. 22:26
  Permalänk

  Oj, är du fortfarande kvar i Antibes? Det visste jag inte.
  Jag vet inte hur intresserad du är av att träffa svenskar som är medlemmar i Rivieraklubben men ett utsökt tillfälle att träffa många av dessa är att gå på Svante Thuressons och Victoria Tolstoys konsert i Cannes den 30 september, om du är kvar även då. Lokalen tar 250 personer och i dag vet jag att ca 200 är anmälda. Det kanske kan ge kontakter och tips??
  Lycka till med boken!
  Holger

  Svar
  • 5 september 2011 kl. 12:19
   Permalänk

   Hej Holger,

   Nej jag är inte kvar i Antibes, jag är på en snabbvisit :-). Kvistade ner och vattnade blommorna och tittade till lägenheten lite. Tyvärr är jag inte nere 30 september, annars hade konserten varit klart intressant.

   Boken har faktiskt rört sig framåt en del de senaste dagarna!

   Tack för tips och hälsning.

   Kristina

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.