Det är mars och dags att återvända till Provence och mina kära berg i månadens bild. Här är bergen insvepta i dimma, något de är rätt ofta på mina bilder. Jag har inget minne av att de är så dimmiga i verkligheten så antingen spelar minnet mig ett spratt eller så är dimmbilderna överrepresenterade i mitt bildarkiv.

Skärmflygningsorten Gréolières

Gréolières är en liten provensalsk by som trots att den bara ligger en timme från Antibes är ganska okänd. Vägen dit är förvisso bland det slingrigaste jag varit med om men det är ändå lite udda att så få hittar dit. Det är i och för sig inget jag direkt klagar över, det är trevligt att kunna vandra en hel dag nedanför Cherion utan att möta något annat än gräshoppor och fåglar. Helt ensam är man aldrig, bergen är ett populärt tillhåll för skärmflygare men de håller sig i allmänhet uppe i luften.

På bilden är ett restaurerat kapell från 1300-talet som jag gillar att fota ur olika vinklar. Runt omkring finns ruiner av en by som övergavs när digerdöden drog fram och avfolkade Provence. Jag har bloggat tidigare från vandringsparadiset Gréolières och om skärmflygning där.

Kristina Svensson
Månadens bild: ruin ovanför Gréolières
Märkt på:        

Kristina Svensson

Vetenskapskommunikatör, föreläsare och författare som skriver om strövtåg och smultronställen i Sverige och Frankrike. Blir på bra humör av gott kaffe, kameran och färgglada nagellack. Gillar du något, dela det vidare eller skriv en rad. Glöm inte att prenumerera på info om nya böcker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.