Då var det dags för en rosa blomma igen! Ett härligt fång med rosa pioner som jag fotat på Marché Provencal i Antibes. Det här är en bild jag blir glad över att se varje gång. Jag är inte ensam om att gilla pioner, en av mina kusiner hade pioner som brudbukett när hon gifte sig för några år sedan. Jag är heller inte ensam om att fotografera dem, jag har sett massor av bilder av pioner svischa förbi på sista tiden i olika sociala medier.

Skriva skriva skriva

Under juni skrev jag inte så många blogginlägg och artiklar som jag gjorde under våren. Orsaken är att jag jobbat intensivt med Strövtåg runt Antibes. Manuset blev liggande förra året när jag och Joanna Björkqvist skrev Förverkliga din bokdröm men nu har jag plockat fram det igen. Det är alltid lite trögt i början innan man kommer in i manuset igen men totalt sett fick jag mycket gjort. Jag har bland annat snubblat över en del intressanta detaljer från andra världskriget.

Nu har jag dock bytt geografisk plats och därmed inspirationskälla. Jag skriver detta i min alldeles egna bostadsrätt i Mölndal och därmed får jag återigen massor av inspiration till manuset med arbetstiteln Mina 1000 dagar med Skanska – del 1 bygghelvetet.

Länkar för skrivintresserade

Jag skrev förra månaden att jag blivit Instagramfrälst. Steg två var att lägga till mina bilder här på kristinasvensson.se. Jag behövde också uppdatera Twitter-flödet som slutat fungera. Denna uppdateringsrunda slutade med en lång introduktion om hur Twitter och Instagram kan användas för att marknadsföra böcker samt hur jag gjort för att lägga till dem. Den finns på egenutgivarna.se om någon vill läsa.

Skrivintresserade kanske också blir inspirerade av blogginlägget en hel bok med bara kattbilder.

Edit: För pionälskare rekommenderar jag ett besök på Guldsmedsgården i Hov.

Kristina Svensson
Månadens bild juli 2013
Märkt på:                

Kristina Svensson

Vetenskapskommunikatör, föreläsare och författare som skriver om strövtåg och smultronställen i Sverige och Frankrike. Blir på bra humör av gott kaffe, kameran och färgglada nagellack. Gillar du något, dela det vidare eller skriv en rad. Glöm inte att prenumerera på info om nya böcker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.