Visst är det hög tid med en bild från Antibes? Statyn Nomade är något av en favorit bland alla fotoobjekt i denna mysiga ort. Den stora gubben signerad Jaume Plensa blickar ut mot havet från en av bastionerna, en rest från den ringmur som en gång i tiden omgärdade hela Antibes. Muren behövdes eftersom Antibes i flera hundra år var gränsstad mot diverse andra länder. Det vill säga det var samma land men landet bytte namn. Savojen och Sardinien är två av dem.

Jag gillar särskilt att fotografera Nomade på kvällen och har rätt många bilder tagna antingen i rosa skymning, under blå timmen eller när himlen är korpsvart. Ja jag har en och annan bild i dagsljus också. Några av dem finns på Tomatsallad och en har hittat in i boken Mitt Nice som släpps nästa vecka. Det är något jag ser fram emot! Det är så länge sedan som det var min tur att släppa en bok och det är så länge sedan som Lena Amuren på Karavan hörde av sig och frågade om jag ville skriva en bok åt dem och nu är den äntligen här!

Kristina Svensson
Månadens bild: Nomade i kvällsljus
Märkt på:        

Kristina Svensson

Vetenskapskommunikatör, föreläsare och författare som skriver om strövtåg och smultronställen i Sverige och Frankrike. Blir på bra humör av gott kaffe, kameran och färgglada nagellack. Gillar du något, dela det vidare eller skriv en rad. Glöm inte att prenumerera på info om nya böcker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.