Det är av många skäl hög tid att spika bokomslag till min bok om franska Rivieran, den jag kallar Strövtåg runt Antibes. (Ett av skälen är att vi i Egenutgivarna experimenterar med att ta fram en elektronisk katalog till bokhandlare). Jag studsar därför runt i bokhandel, på bibliotek och i bokhyllorna hos alla jag känner och klämmer på bokomslag. Ibland med tumstocken i högsta hugg.

De flesta böcker på resesidan har jag dömt ut som trista men bland mat-, vin- och trädgårdsböckerna finns det många vackra böcker att inspireras av. Båthyllan är ett annat bra ställe. Kanske för att de böckerna också är blå?

Jag känner nämligen att jag vill att boken ska vara blå som Medelhavet, eller möjligen lila som lavendel. Jag kan tänka mig ett och annat pastellgult parasoll, en vit hatt eller ett par turkosa tår som färgklickar. För att nämna några av mina favoriter ur mitt fotoarkiv. Att jag för närvarande inte kommer åt sagda bildarkiv underlättar inte direkt bokomslagstillverkningen.

Annika Åkervalls bok ska inte vara blå utan orange som en gerbera. Eftersom hon själv målar färgstarka tavlor kläckte vi idén att skapa en tavla som hon kan ha som bakgrundsbild på bokomslaget. Givetvis borde tavlan skapas på någon särskild vacker plats under särskilt inspirerande förhållanden.

Sagt och gjort, Annika packade ner målargrejerna och vi gav oss av ut. Att just den dagen visade sig vara vårens hittills blåsigaste,  och att det här med att skapa en tavla utomhus i snålblåst var svårare än vi hade räknat med, förbättrar på sitt sätt bara historien. Det blir ett unikt bokomslag!

Baksidestext till Strövtåg runt Antibes

Om det går trögt med framsidan på mitt bokomslag så har jag åtminstone gjort vissa framsteg med baksidestexten. Med hjälp av feedback från nära och kära har jag filat till ett utkast. Vad tycks?

Strövtåg runt Antibes

Solmogna tomater, azurblått hav och sockersöta medeltida byar. Champagnedrinkar, populära stränder och krims-krams. Franska Rivieran har allt! Strövtåg runt Antibes tar dig med på en personlig resa i ord och bild bland romerska ruiner, dignande marknader och vandringsleder förbi lyxvillor eller genom ödsliga raviner. Hisnande vyer blandas med handfasta tips till dig som drömmer om att resa runt eller bo i någon av de sägenomspunna orterna på Côte d’Azur.

Kristina Svensson är skribent, kommunikatör och inspiratör med förkärlek för kuriosa. Hon älskar sin kamera, att utforska nya gränder och väljer alltid det mest spektakulära bakverket. Kristina har tidigare bott i och skrivit en reseberättelse från Wales: Jakten på den perfekta puben.

Kristina Svensson
Färgstark inspiration till bokomslag
Märkt på:    

Kristina Svensson

Vetenskapskommunikatör, föreläsare och författare som skriver om strövtåg och smultronställen i Sverige och Frankrike. Blir på bra humör av gott kaffe, kameran och färgglada nagellack. Gillar du något, dela det vidare eller skriv en rad. Glöm inte att prenumerera på info om nya böcker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.